Izgradnja kuća koje su izgorjele u požaru, Milinković danas obišao radove

Na mjestu gdje su nakon požara dvije porodične kuće u Gacku na kraju ostale samo “gole” ploče, danas smo zatekli radove u poodmakloj fazi.  

Gradnja kuća porodica Šotra i Manigoda koje su nedavno „nestale“ u požaru, krenula je na inicijativu Opštine Gacko, a potom su se akciji pridružili i građani Gacka, preduzeća i pojedinci. Bez pomoći Opštine, ne bi sve krenulo ovako brzo, priznaje Neđo Šotra, posebno se zahvaljujući načelniku dr Ognjenu Milinkoviću koji je danas obišao radove. Priznaje, kuće su nestale, ali ne i vjera u dobre ljude.

„Zahvaljujem se svima, cijeloj opštini“, kaže Neđo, ističući da ne bi volio nekoga da izostavi, jer, kako kaže, svi su im pritekli u pomoć.

“Danas treba da pokivamo dasku za krov i stavljamo foliju. Sazidano je sve, unutra još nismo, ali tokom sedmice krenućemo da zidamo i prezide, dok se ploča rašaluje. Uglavnom ide sve dobro. Materijala ima, sve uredno dolazi kako nam šta treba. Evo daska je stigla danas i ja se nadam da ćemo danas to i završiti. Posebno hvala načelniku Milinkoviću i svim dobrim ljudima“, rekao je Neđo.

Načelnik opštine Gacko dr Ognjen Milinković, rekao je da su nemili događaji često prilika da pokažemo solidarnost i zajedništvo, a lokalna zajednica je tu da pruži punu podršku.

„Danas smo došli da obiđemo ove ljude i dotjeramo drvenu konstrukciju za krov, koja je stigla iz Kalinovika. Uz pomoć načelnika opštine Kalinovik dobili smo po vrlo povoljnoj cijeni dio drvene konstrukcije, dok je dio već donirala „Antikorozija“ iz Gacka. I na ovom primjeru da se vidjeti da smo zajedno ipak jači. Na inicijativu našu i ovih komšija uspeli smo da sazidamo u rekordnom roku ove kuće koje su izgorele do temelja. Radi se krov, sve ide brže nego što je planirano i srećan sam zbog toga. Hvala svima koji su se odazvali u velikom broju kako bi pomogli“, rekao je Milinković, ističući pomoć RiTE Gacko, zatim preduzeća „Termograding“, „Antikorozija“ i „Safir“, Crkvene opštine Gacko i Avtovac i brojnih građana.

A rukave su zasukali svi, u šta smo se danas i uvjerili.

Pomoć dobrih ljudi ne manjka, pa će radovi na novim kućama ovih porodica biti završeni i prije planiranog roka.

Podijelite vijest