Изградња градске пијаце у Гацку наредне године

Један од пројеката које Општина Гацко планира да реализује је и изградња и измјештање градске пијаце. Пројекат је урађен, а изградња модерног и репрезентативног објекта са пратећим садржајима Општина планира градити наредне године.

Објекат пијаце који је предвиђен пројектом, задовољаваће све техничке и санитарне услове, што сада није случај.

„Пијаца какву сада имао није добро позиционирана, а не задовољава ни санитарне ни техничке услове. Ми смо одлучили да је измјестимо. Постоје од раније пројекат и општинска локација, а обезбијеђени су сви потребни услови. Оно што чекамо су резултати и одобрење средстава Европског фонда на који смо аплицирали, а преко којег можемо добити 200 хиљада марака за овај пројекат. Надам се да ћемо добити ова средства, будући да имамо све предуслове који се траже. Почетком октобра имаћемо прецизну информацију о томе. Радићемо репрезентативну пијацу са свим пратећим објектима, паркингом за камионску продају, затворену продају, дио прилагођен продаји млијека и млијечних производа. Имамо све предуслове дефинисане пројектом и надамо се да ћемо добити значајна средства, ускоро ћемо имати информацију о томе“, рекао је Милинковић, истичући да ће из тих разлога радови сачекати идућу грађевинску сезону.

ВАЊСКИ РАДОВИ НА СПОРТСКОЈ ДВОРАНИ ПРИВОДЕ СЕ КРАЈУ

Изградња спортске дворане у Гацку почела је крајем 2019. године. Према пројекту, капацитет је око 760 сједећих мјеста, а висина и габарити су предвиђени да задовољавају међународне стандарде.

Радове изводи конзорцијум „Антикорозија“ д.о.о. Гацко и „Ширбеговић инжењеринг“ д.о.о. Грачаница. 

„Радови су стали прошле године, а са извођачем смо се договорили да се ове године затвори споља и да се унутрашњи радови наставе наредне године. Имамо сјајне спортисте који заслужују најбоље услове и урадићемо све да им ти услови буду на корист и услузи. Међутим, ради се о огромном пројекту и великом залогају за нашу малу локалну заједницу, посебно узимајући у обзир услове у каквим се ми сада налазимо. Пројекат је захтјеван и скуп, па ће самим тим радови трајати сигурно наредних годину, двије. На првом мјесту је отплата старих дуговања, што већ и радимо, и онда идемо даље по приоритетима“, казао је начелник Милинковић.

Подсјећамо, изградња спортске дворане у Гацку велики је финансијски пројекат вриједан око 3 милиона марака, који је започет прије двије године.