Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Izbor najboljih sportista Republike Srpske: Gačanka Katarina Popović na sedmom mjestu

Naša sugrađanka, Katarina Popović, aktuelna odbojkašica Bimal Jedinstva, u Izboru najboljeg sportiste Republike Srpske koju organizuje Dnevni list „Glas Srpske“ tradicionalno 66. put, našla se među 10 sportista, odnosno na sjajnom sedmom mjestu.

Libero brčanskih „princeza“ nije krila oduševljenje što je i njeno ime stalo rame uz rame sa elitnim društvom sporta Srpske.

Predsjednik žirija, ovogodišnje manifestacije bio je proslavljeni srpski vaterpolista i selektor Dejan Savić, što dodatno daje na značaju da su nagrade ovog tipa od neprocjenjive važnosti.

„Ovo je definitivno nagrada za trud, zalaganja i sva moja odricanja tokom karijere. Nevjerovatna je čast naći se u samom vrhu sportista Republike Srpske, svakako, velika stvar za mene, moje najbliže ali i moje Gacko gdje sam naučila prve sportske korake. Počastvovana sam i ponosna ujedno ovako visokim plasmanom, kao i činjenicom da sam ušla među 21-og najboljeg sportistu za ovu sezonu. Pozivam još jednom mlade ljude da se aktivno bave sportom, jer on nas uči da pobjeđujemo ali i prihvatimo poraze, radujemo se ali i tugujemo. To treba da bude vodilja mladim generacijama, jer kroz sport postajemo bolji ljudi“, naglašava Katarina Popović.

Nagrada najbolji sportista Srpske za 2020. godinu otišla je u ruke Dalibora Ilića, člana Igokee i povremenog reprezentativca Srbije.

Svakako, važno je naglasiti da se ovogodišnja manifestacija umjesto u Banskom dvoru organizovala u studiju RTRS-a, kako bi se ispoštovale sve epidemiološke mjere.

Podijelite vijest