Ispred Doma zdravlja u Gacku danas postavljen tunel za dezinfekciju

Opštinska organizacija Crvenog krsta Gacko jedna je od deset organizacija Crvenog krsta Republike Srpske koja je danas dobila vrijednu donaciju. U pitanju je tunel za dezinfekciju, koji je u prisustvu predstavnika ove organizacije i zdravstvenih radnika postavljen ispred Doma zdravlja „Prof. dr Savo Bumbić“ u našoj opštini.

Naime, Crveni Krst RS preko Društva Crvenog krsta BiH je dobio 10 tunela za dezinfekciju. Prema riječima sekretara Crvenog krsta Gacko, Branislava Arnautovića, ova aktivnost je organizovana u okviru Nedelje Crvenog krsta, koja se obilježava od 8. do 15. maja.

„U tom periodu Crveni krst intenzivira svoje aktivnosti i promoviše dobru saradnju sa ostalim institucijama koje su na usluzi svim građanima naše lokalne zajednice. Tunel je namijenjen pacijentima koji posjećuju Dom zdravlja i zdravstvenim radnicima, kako bi bili bezbjedni u trenutnoj situaciji“, ističe Arnautović.

Tunel je atestiran i sa posebnom dozvolom, bezbjedan, radi na principu senzora sa punjenjem od 60 litara. Sredstvo koje se koristi za dezinfekciju uništava 99,9 % bakterija i viruse u trajanju od 24 sata. Formira dugotrajan bakterijski sloj koji se veže za kožu i štiti od velikog broja patogena.

Dezinfekcioni tunel je donacija kompanije „Koka – Kola“ i ima poseban značaj s obzirom na vanredno stanje izazvano novim virusom korona.

Podijelite vijest