Ispraćena 69. generacija maturanata SŠC „Pero Slijepčević“ Gacko

Srednjoškolski centar „Pero Slijepčević“ Gacko u svijet odraslih večeras je ispratio 69. generaciju maturanata. Uprkos ne tako povoljnim vremenskim prilikama, u svečanim odijelima i toaletama, ulicama Solunskih dobrovoljaca i Nemanjinom prošetalo je 125 maturanata.

Ispraćeni aplauzima i pozdravima ali i znatiželjnim pogledima sugrađana, koji su i ove godine imali samo riječi hvale za slavljenike, po blagoslov sveštenika uputili su se prema crkvi Svete Trojice, a odmah zatim i u restoran Karmen, gdje je upriličeno slavlje.

Za učenika generacije, ove godine je proglašen Vladan Grgur, koji je od prvog do četvrtog razreda imao prosjek  ocjena 5.00 i primjerno vladanje. Osvajao je brojne nagrade iz fizike, matematike i informatike.

„Prvenstveno ću pamtiti nezaboravne trenutke koje sam proveo sa svojim drugovima i drugaricama, pa  tek onda odličan uspjeh, primjerno vladanje i uspjehe na takmičenjima. Bio sam đak generacije i u Osnovnoj školi, i kada se vrijeme dobro organizuje svaki uspjeh se može postići“, kaže Vladan.

Čestitamo učeniku generacije, kao i svim maturantima i želimo im puno uspjeha u daljem školovanju.

 

Podijelite vijest