Godišnja skupština SPKD OO Gacko

U četvrtak, 30. maja SPKD „Prosvjeta“ Gacko održalo je svoju redovnu godišnju skupštinu.

Na sjednici je razmatrano 5 tačka dnevnog reda.

O izvještaju o radu i izvještaju sa izborne skupštine SPKD „Prosvjeta“ govorio je Hadži Velemir Avdalović i istakao pozitivan odnos Glavnog odbora „Prosvjete“ prema našem odboru, kao i o uvažavanju našeg rada, te kao pokazatelj istakao izbor podpredsjednika Glavnog odbora iz Gacka.

Glavni odbor i skupština su analizirali rad svih odbora u prošloj godini, a umjesto dosadašnjeg predsjednika Dušana Jovanovića izabran je Slobodan Savić.

Godina ćirilice produžena je i u 2013. godini.

Izvještaj o radu za prethodnu godinu članovima skupštine podnio je Jovan Delić.

Finansijski izvještaj podnio je Brano Arnautović, predsjednik Nadzornog odbora SPKD „Prosvjeta“ OO Gacko. Izvještaji su pohvaljeni i jednoglasno usvojeni.

O planu rada za 2013. godinu govorio je Radomir Vučković, naglašavajući značaj dva jubileja: 200 godina od rođenja Njegoša i 200 godina od rođenja Bogdana Zimonjića, kao i njihovo obilježavanje.

Ove godine SPKD „Prosvjeta“ OO Gacko organizuje 15. Ćorovićeve susrete i Naučni skup istoričara sa temom „Sarajevski atentat“, što će u našoj sredini u ovoj godini biti centralni kulturni događaj. Prijavljeno je učešće istoričara i drugih naučnih radnika sa svih srpskih prostora, kao i iz Rusije, Rumunije, Bugarske i Grčke.

Nakon Ćorovićevih susreta, kao obaveza ostaje publikacija Zbornika radova sa ovog skupa, najkasnije do juna 2014. godine.

Po ostalim pitanjima, Skupština je raspravljala i odlučila da uputi dopis SO Gacko sa zahtjevom da se SPKD „Prosvjeta“, u skladu sa republičkom odlukom, proglasi za Društvo od posebnog interesa. (SPKD Prosvjeta)

Podijelite vijest