Gatački strijelci učesnici kampa u Trebinju

Streljački turnir „Trebinje 2016“ tradicionalno se održava po završetku sportskog streljačkog kampa. Vrši se u dvije smjene, i to na kraju prve smjene radi se domaći program, a na kraju druge radi se međunarodni program streljaštva.

U prvoj smjeni na ovogodišnjem kampu u Trebinju učestvovao je 21 takmičar invalid iz svih streljačkih klubova Republike Srpske. Istovremeno, u istoj streljačkoj disciplini, serijska vazdušna puška učestvovalo je petnaestak pionira i pionirki iz streljačkih klubova Republike Srpske: SK „Mladost“ Gacko, SK „Panteri“ Bijeljina, SKI „Sv. Dimitrije“ Nevesinje, OSK „Leotar“ Trebinje.

Strijelci invalidi su u vrijeme kampa u petak, 12. avgusta, gađali u Nevesinju četvrto kolo lige invalida RS, koje se gađa u sklopu streljačkog turnira „Nevesinjska olimpijada“. Strijelci SKI „Gacko“ su nastupili u sastavu: Momir Vuković, Momo Pljevaljčić, Željko Marković i Milovan Šumić. Zauzeli su odlično drugo mjesto u ekipnom plasmanu, a Momir Vuković je bio treći pojedinačno.

U subotu, 13. avgusta u Trebinju je održano i takmičenje Kupa SSI RS, i tu su strijelci SKI „Gacka“ stigli do medalje.

Završni turnir kampa za ostale učesnike u domaćem programu (pionire i pionirke) je održan takođe u subotu. Za SK „Mladost“ su gađali učesnici prve smjene kampa i postigli odlične rezultate. Prvo mjesto kod  pionirki je zauzela Tijana Crnogorac, druga je bila takmičarka iz SK „Panteri“ Bijeljina, a treća Marija Šljuka iz OSK „Leotar“ Trebinje. Kod pionira je prvo mjesto pripalo Milanu Popoviću iz Mladosti, a na drugom mjestu našao se, takođe, naš pionir,  Miloš Šušić.

 

Podijelite vijest