Gačani darivali krv u Nevesinju

U nevesinjskoj Opštoj bolnici provedena je akcija dobrovoljnog darivanja krvi, a ovaj put dragocjenu tečnost darivali su članovi Udruženja dobrovoljnih davalaca krvi iz Gacka.

Specijalista transfuziolog Maksim Brenjo rekao je da je ovo osma  akcija dobrovoljnog darivanja krvi od početka  godine, a prva za Udruženje iz Gacka. Danas je prikupljeno  14 doza tečnosti koja život znači,a do kraja godine planirana je još jedna akcija u kojoj će učestvovati članovi gatačkog udruženja.

Predsjednik Udruženja dobrovoljnih davalaca krvi iz Gacka Miroslav Vuković kaže da ovo udruženje djeluje četiri godine, a broji blizu 300 članova. On je dodao da u Nevesinje dolaze već šesti put, a učesnici su brojnih akcija dobrovoljnog davalaštva širom RS.

Član ovog Udruženja Nenad Crnogorac ističe da je neprocjenjiv osjećaj kada znate da vaša krv može spasiti ljudski život i naglašava da je neophodno raditi na buđenju svijesti kod građana da se u što većem broju odazivaju ovakvim humanim akcijama.

Velika akcija dobrovoljnog darivanja krvi u organizaciji mladih iz Udruženja Srba Hercegovaca u Srbiji čije je sjedište u Novom Sadu održaće se u avgustu u Nevesinju, Gacku, Bileći i Trebinju.Ovakva akcija organizuje se prvi put, a cilj organizatora je da preraste u tradicionalnu.

(Radio Nevesinje)

Podijelite vijest