Fudbal: U derbiju kola podjela bodova

Na otvaranju fudbalske sezone u Gacku, sastali su se  domaća Mladost  i Sloga iz Doboja. Na kraju utakmice rezultat je bio neriješen 1:1, što je možda i najrealniji  ishod meča.

U sedmom minutu utakmice, Mladost je povela preko mladog Tigrana Goranovića, koji je iz juniora  prekomandovan u prvu ekipu. U 17. minutu utakmice, sudija Vidaković iz Zvornika, dosudio je penal za goste. Siguran izvođač sa bijele tačke bio je Vuković, koji izjednačio rezultat na 1:1, što je na kraju bio i konačan rezultat utakmice.

U drugom poluvremenu i jedna i druga ekipa imale su šansi da promijene rezultat, ali se to ipak nije dogodilo. Na kraju podjela bodova, kojom je sigurno zadovoljnija ekipa Sloge, koja je jedan od kandidata za plasman u Premijer ligu BiH.

Mladost je nastupila u sastavu: Guzina, Mrković, G. Sušić, Denda, Vico, Andrić, T. Goranović, D. Goranović, Vasiljević (od 90. minuta Prelo), Todorović (od 56. minuta N. Sušić), Ćeranić (od 86. minuta Pušara).

U drugom kolu, koje se igra u subotu 24. avgustasa početkom u 17:00 sati, fudbaleri Mladosti su ponovo domaćini FK „Rudar“ iz Ugljevika.

Cezonu prvenstva su počeli i Juniori i Kadeti Mladosti, koji se takmiče u Omladinskoj ligi BiH grupa „JUG“. U goste su došli vršnjaci iz NK „Stolac“ iz Stoca. Kadeti su poraženi rezultatom 1:0, a Juniori su pobijedili sa 2:1.

Drugo kolo se igra već sutra, 21. avgusta. Omladincima Mladosti u goste dolazi FK „Turbina“ iz Jablanice. Od 15:00 sati igraće Kadeti, a od 17:00 sati Juniori.

Podijelite vijest