Fudbal: Mladost – Sloboda 1:0

U okviru 20. kola Prvenstva RS, fudbaleri Mladosti su bili domaćini ekipi FK „Slobode“ iz Novog Grada, koju su porazili minimalnim rezultatom od 1:0 (1:0).

Domaći fudbaleri su jedini gol postigli u 35 minutu igre, a strijelac je bio Prelo Miroslav. Fudbaleri Mladosti su imali nekoliko šansi za postizanje golova ali Ćeranić, Komnenić i Pušara to nisu znali iskoristiti. Gosti su pred sam kraj utakmice mogli postići izjednačujući pogodak ali se ispriječila prečka i mreža golmana Guzine je ostala netaknuta. Sve u svemu zaslužena pobjeda domaćina i pored dosta kadrovskih problema (povrede, kartoni i dr.) i povratak u vrh prvenstvene tabele.

Mladost je nastupila u sastavu: Guzina, Mrković, Denda, Lozo, Vico, Andrić, Prelo, Komnenić, Todorović (od 61 min. Dubljević, od 77 min. Vasiljević), Ćeranić, Pušara (od 90 min. Milošević). Na prvenstvenoj tabeli, Mladost zauzima 5. mjesto sa osvojenih 30 bodova. Na prvom mjestu je i dalje Drina iz Zvornika sa 40 bodova, druga je Drina HE iz Višegrada sa 36 bodova.

U 21. kolu koje se po rasporedu igra u subotu 19. aprila sa početkom u 15 i 30 sati, fudbaleri Mladosti gostuju u Janji gdje se sastaju sa domaćom  ekipom FK „Podrinje“. U okviru istog kola, omladinci FK „Mladosti“ danas gostuju u Ljubuškom, gdje se sastaju sa domaćom ekipom NK „Bigeste“. Kadeti igraju u 11:00 a juniori u 13:00 sati.

Podijelite vijest