Fudbal: „Mladost – Rudar“- Derbi kola bez golova

Fudbaleri „Mladosti“ i „Rudara“ iz Prijedora u 1. kolu Prve lige Republike Srpske odigrali su susret rezultatom 0:0. Ovakvim ishodom sigurno mogu biti više zadovoljni gosti iz Prijedora. Tokom susreta, oba tima stvorila su po par prilika za postizanje gola, međutim, mreže se nisu zatresle.
Najbolju priliku imao je Dragan Goranović koji  je u 30. minuti pogodio prečku. Sa druge strane, igrači „Rudara“, Mikić i Radoja nisu iskoristili svoje prilike. Čuvar mreže, povratnik u redove „Mladosti“, Vladimir Marković bio je nesavladiv.

U 63. minuti utakmice desio se sporan moment kada sudija Drinić iz Modriče nije priznao pogodak Miljana Vica. Nakon dobro izvedenog kornera, Vico je udario loptu glavom koja je  pala iza same linije ali je u toj gužvi jedan igrač gostujuće ekipe  izbacio loptu i sudija nije priznao pogodak, čime je domaćin oštećen, što se moglo vidjeti nakon pregleda snimka.

Pet  minuta prije kraja utakmice „Mladost“je ostala sa igračem manje, jer je zbog međusobnog neslaganjana terenu, sudija Drinić pokazao put u svlačionicu domaćem igraču Vukoviću.
Mladost je igrala u sastavu: Marković, Mrković, D. Goranović (od 90. min. Denda), Vico, Prelo, Sušić, Toholj, Andrić, Komnenić, Ćeranić (od 85. min. Pušara), Vuković.
U 2. kolu Prvenstva koje se igra u subotu 23. avgusta 2014 godine sa početkom u 17:00 sati, fudbaleri „Mladosti“ gostuju u Krupi na Vrbasu gdje se sastaju sa novim prvoligašem FK „Krupa“.

Jubilarni 20. šampionat RS

Jubilarni 20. šampionat Republike Srpske počeo je u subotu utakmicama 1. kola.
Prva liga će i ove sezone brojati 14 klubova dok će od sljedeće biti smanjena na 12 i igraće se po drugačijem sistemu nego što je do sada bio slučaj. S obzirom na to, na kraju takmičarske sezone 2014/15. neće se igrati utakmice baraža za popunu liga kao u nekoliko sezona do sada. Kako stvari stoje, poslije dvokružnog ligaškog dijela najviši stepen takmičenja FS RS u sezoni 2015/16. biće podijeljen u dvije grupe: Ligu za prvaka i Ligu za opstanak koje će se takođe igrati po dvokružnom bod-sistemu,ukupno deset kola.To znači da će za razliku od prethodnih sezona u kojima se igralo 26 kola ubuduće na rasporedu biti 32 prvenstvene utakmice.

Šampion RS će kao i do sada izboriti plasman u Premijer ligu BiH, a najmanje tri kluba će ići u niži rang pa to dovodi do toga da će se većina klubova boriti za očuvanje prvoligaškog statusa nego za šampionsku titulu.

 

 

 

Podijelite vijest