Fudbal: „Mladost“ Gacko – „Sloga Junajted“ Bijeljina 5:0

Fudbaleri Mladosti su u 24. kolu Druge lige RS bili domaćini ekipi FK „Sloga Junajted“ iz Bijeljine. Bila je to utakmica prava prvenstvena sa dosta šansi i lijepih golova zahavaljujući najboljem igraču utakmice Tripu Jokanoviću koji je sa tri gola uz pomoć Dragana Goranovića i Nemanje Loza ispratio goste sa pet pogodaka u mreži. Nakon niza propuštenih šansi zbog nespretnosti domaćih fudbalera pred golom gostiju u 45. minutu Jokanović postiže pogodak za 1:0 i sa tim rezultatom se odlazi na odmor. U 46. minutu Dragan Goranović povećava rezultat na 2:0. Treći pogodak za domaćina je djelo Jokanovića u 70. minutu da bi Nemanja Lozo u 82. minutu povećao na 4:0. U 84. minutu Jokanović postiže svoj treći pogodak za konačan rezultat od 5:0. „Ovo je zaslužena pobjeda domaćina nad nemoćnom ekipom Sloge iz Bijeljine“, kažu u FK „Mladost“ Gacko.

Mladost je igrala u sastavu: Aničić. Bratić, Bokić, Lozo, Mrković, Salatić, Goranović, Koprivica (od 57. min Lambić), Komnenić, (od 66. min Pejić), Jokanović, Sušić (od 40. min Ćeranić S.)

Nakon odigrana 24 kola na prvom mjestu je ekipa FK „Napredak“ iz Donjeg Šepka sa 58 bodova. Mladost se nalazi na devetom mjestu sa osvojenim 31 bodom.

U narednom 25. kolu Prvenstva RS – Druga liga „Istok“ koje se igra  u nedelju 07. maja sa početkom u 17 časova fudbaleri Mladosti gostuju kod ekipe FK „Proleter“ iz Dvorova.

Omladinci Mladosti su u 15. kolu Omladinske lige FSRS „JUG“ grupa Hercegovina (predpioniri i pioniri) koje se igralo u nedelju 30. aprila, bili domaćini ekipi FK„Sutjeska“ iz Foče. Pioniri su odigrali neriješeno sa rezultatom  1:1, a predpioniri Sutjeske su bili bolji i pobijedili rezultatom 3:1.

Podijelite vijest