FK „Mladost“ u jesenjoj statistici

Fudbaleri „Mladosti“ iz Gacka jesenji dio Prvenstva Druge lige grupa „Istok“ završili su na osmom mjestu sa osvojenih 19 bodova, što se smatra neuspjehom s obzirom na reputaciju koju klub ima kao dosadašnji stalni član Prve lige RS i nekadašnji premijerligaš. Jesenji prvak je ekipa FK „Podrinje“ iz Janje sa 31. bodom ispred ekipe FK „Famos“ iz Vojkovića koja je osvojila 30 bodova.

Ekipa Mladosti izvojevala je četiri pobjede sve na domaćem terenu, sedam susreta je završeno neriješenim rezultatom (tri na domaćem, četiri u gostima) uz tri pretrpljena poraza u gostima. Strijelci su postigli 23 pogotka i četvrti su po efikasnosti u ligi, a odbrana je primila 19 golova. Najbolji strijelac Mladosti je Marko Drakul sa 9 postignutih golova, a on ujedno dijeli prvo mjesto na listi strijelaca sa Bojićem, Jovanovićem i Džafićem. Osim njega u listu strijelaca upisivali su se još Goranović Dragan sa 5 golova, Pušara Boško sa 4 gola, Ćeranić Rajko sa 3 gola i Komnenić Rajko i Nikolić Sreten po jedan postignuti gol.

Za ekipu Mladosti u toku prvenstva nastupala su 23 igrača. Najstandardniji u timu Mladosti su bili Salatić Đorđe, Petković Miljan i Drakul Marko koji su odigrali po 13 mečeva tj. po 1170 minuta, a 90 minuta manje je odigrao Guzina Slobodan koji je bio starter na 12 utakmica, a dvije utakmice ga je mijenjao Šuković Čedomir. Slijede Šiljegović Goran sa 1036 minuta (12 nastupa), Sušić Novak 954 (11), Lozo Dejan 941 (11), Goranović Dragan 919 (11), Mrković Bojan 900 (10), Pušara Boško 891 (10) i Komnenić Rajko 773 (9) minuta. Tri igrača su sjedila na klupi i nisu ulazili u igru (Tepavčević Saša, Dostinić Miladin i Lambić Vladimir).

Fudbaleri Mladosti su u jesenjem dijelu prvenstva dobili 39 žutih kartona, a čak šest puta opomenut je Mrković Bojan. Slijede Sušić Novak i Lozo Dejan po pet, Komnenić Rajko četiri, Drakul Marko tri, Salatić Đorđe, Petković Miljan i Dubljević Marko po dva i Guzina Slobodan, Šiljegović Goran, Samardžić Lazar, Ćeranić Rajko, Avdalović Jefto i Guzina Jovan po jedan žuti karton. Po jedan crveni karton (dva žuta) su dobili Sušić Novak i Lozo Dejan. Kapitensku traku su nosila tri igrača: Mrković Bojan (10), Goranović Dragan (3) i Ćeranić Rajko (1).

Podijelite vijest