FK „ Mladost“ Gacko: Pripreme za jesenji dio prvenstva

Fudbaleri Mladosti su prije sedam dana započeli sa pripremama za početak Prvenstva u Drugoj ligi grupa „Istok“ sezoni 2015/16. godina. Pripreme sa započele sa dosta zakašnjenja zbog problema koje je donijelo ispadanje iz Prve lige RS a koji su u međuvremenu riješeni.

Održana je Skupština kluba na kojoj je izabrano novo Predsjedništvo kluba u koju su ušli neki stari članovi pojačani sa novim licima. Jedinstven je zaključak da je bilo određenih propusta tokom čitave sezone. Nedisciplina, neopravdani nedolasci na treninge igrača sa strane, nepoštovanje boja kluba kao i loša finansijska situacija, glavni su razlozi lošeg rezultata i gubljenja statusa prvoligaša. Zaključak svih je da se klub konsoliduje, a ne po svaku cijenu da se bori za povratak u Prvu Ligu, a ako se ukaže prilika treba je iskoristiti. Tim je podmlađen sa igračima iz juniorskog pogona.

Boje Mladosti u jesenjem dijelu prvenstva braniće: Guzina Slobodan, Šuković Čedomir, Tepavčević Saša, Mrković Bojan, Lozo Dejan, Pušara Boško, Komnenić Rajko, Salatić Đorđe, Sušić Novak, Goranović Dragan, Ćeranić Rajko, Dubljević Marko, Goranović Stefan, Bjelogrlić Stevan, Nikolić Sreten, Guzina Jovan, Dostinjić Miladin, Mastilović Jovan, Lambić Vladimir, kao i Šiljegović Goran i Petković Miljan koji su došli iz FK „Velež“ Nevesinje.

U odnosu na prethodno prvenstvo ekipu rukovodstvo kluba se odreklo usluga Vico Miljana, Prelo Miroslava, Andrić Sava i Perović Miloša (otišli u Leotar Trebinje) kao i Toholj Marka i Vuković Dušana.

U prvom kolu Prvenstva u Drugoj ligi grupa „Istok“ koje startuje u subotu 15. avgusta sa početkom u 17:00 časova kada fudbaleri Mladosti na svom terenu dočekuju ekipu FK „Mladost“ iz Rogatice.

Podijelite vijest