Finale Premijer lige BiH- Uspješna godina za gatačke strijelce

Na petom finalnom kupu Premijer lige BiH, koji se održao proteklog vikenda u Zenici, učestvovali su strijelci streljačkog kluba „Mladost“, u obje konkurencije.

Seniorke „Mladosti“ su u disciplini vazdušna puška stigle do medalja i zauzele ekipno treće mjesto u konačnom ovogodišnjem plasmanu lige a nastupile su u sastavu, Milijana Bošković, Jelica Vuković i Dajana Krstojević.

Seniori u disciplini vazdušna puška, su zauzeli ekipno četvrto mjesto u konačnom plasmanu Premijer lige a nastupili su u finalnom kolu u  sastavu, Branislav Bošković, Milovan Vuković i Vladimir Govedarica.

Seniori u disciplini vazdušni pištolj, su jedina ekipa „Mladosti“ koja nije imala nastupe u svakom kolu a zauzeli su četvrto mjesto ekipno u konačnom plasmanu Premijer lige BiH. Ovim finalom su završene takmičarske aktivnosti SK „Mladost“ za sezonu 2014. godine.

Strijelci „Mladosti“ koji nastupaju u najačoj seniorskoj ligi BiH su uzrasta pionira i kadeta koji su pokupili većinu prvih mjesta u svojim kategorijama u protekloj takmičarskoj sezoni bilo u RS ili BIH, te smo sigurni da će gatački strijelci ubuduće biti još uspješniji.

U prilogu  se može videti pregled ovogodišnjih postignutih rezultata  SK „Mladost“ i SKI „Gacko“ iz Gacka.

REZULTATI SK „MLADOST“ GACKO U 2014. GODINI

Podijelite vijest