Ekipa emisije „Agro karavan“ snimala u Gacku

Desetočlana ekipa televizije „Agro“ iz Beograda, u protekla dva dana snimala je emisije o našoj lokalnoj zajednici. Sa akcentom na poljoprivredu, „Agro karavan“ na najbolji način predstaviće potencijale kojima raspolaže Gacko.

Tokom snimanja, putujući gatačkim selima u društvu predstavnika Zemljoradničke zadruge, razgovarali su sa uglednim domaćinima, farmerima, pčelarima.

U jučerašnjem razgovoru sa načelnikom opštine Gacko dr Ognjenom Milinkovićem i predsjednikom Skupštine opštine mr Rajkom Papovićem, razgovarali su o razvojnim planovima, specifičnostima Gacka u odnosu na druge opštine, te saradnji sa zemljama u regionu.

U saradnji sa Turističkom organizacijom naše opštine, njihova kamera zabilježila je atraktivne turističke i prirodne potencijale kojima Gacko raspolaže.

Kutak za istoriju i kulturno nasleđe neće biti zanemaren. Između ostalog, posjetili su Pridvoricu, mjesto najvećeg stradanja, a potom će sve gledaoce širom regiona upoznati sa istorijskim značajem Gata i Brljeva kod Gacka. Oko kamere Agro karavana gledaocima će predstaviti i Etno muzej u Danićima.

Duh tradicije osjetiće se u kadrovima tradicionalnih nošnji, igri i pjesmi naših kulturno – umjetničkih društava, a biće izdvojeni i minuti za najuspješniji sportski kolektiv.

Producent emisije Agro karavan, Miloljub Petrović – Mišec rekao je da prvi put boravi u Gacku i da je ekipa naišla na veliko gostoprimstvo rukovodstva opštine.

„Koristim priliku da se zahvalim ljudima iz Opštine koji su dali veliki doprinos da se ova emisija realizuje. Naš karavan Gacko je izabrao zbog poljoprivrednog značaja koji će u emisiji biti apostrofiran. Prelijep kraj, prvi put smo zašli u mjesta koja pišu posebnu istoriju“, rekao je Petrović, ističući da jedna emisija neće biti dovoljna da se predstave svi poljoprivredni i drugi potencijali Gacka.

Radujemo se da nam emisije poput ove daju priliku da prikažemo bar dio onoga čime raspolaže naša opština. Priznajemo, dvodnevni boravak nije dovoljan da višečlanu ekipu iz Čačka upoznamo sa svim potencijalima, uspješnim pojedincima i ustanovama koji gravitiraju na području opštine.

Emisija „Agro karavan“, sa gostima i pričama iz naše opštine, biće emitovana tokom narednog mjeseca na kanalu „Agro“ TV.

Podijelite vijest