Џудо клуб “Гацко”: Одржано полагање за ученичке појасеве

У организацији Џудо клуба “Гацко”, јуче је у сали СШЦ “Перо Слијепчевић” одржано полагање за ученичке појасеве, за звања од бијелог до црног појаса. Од 17 пријављених кандидата, Оља Илић (бијели појас), Иван Шкиљевић (плави појас) и Митар Жарковић (плави појас) остварили су највећу оцјену.

Према ријечима предсједника клуба, Марка Шкиљевића, сви кандидати су успјешно положили испит, оцјеном врло добар.

“Задовољни смо спремношћу и радом свих кандидата, који су овим полагањем савладали технике које се примјењују у борби. Полагању је присуствовало 17 кандидата. Двоје је полагало за бијели појас, по три кандидата за жути и наранџасти, њих пет је полагало за зелени и четири кандидата су полагала за плави појас”, рекао је Шкиљевић.

Џудо клуб Гацко броји 23 члана. Иако претежно мушки спорт, интересовање за тренирање су показале и дјевојчице, којих у клубу тренутно има пет. Тренинзи се одржавају четири дана седмично, а овогодишња сезона завршава се крајем школске године.

У наредном периоду, неколицина чланова биће дио кампа који организује џудо клуб “Леотар” из Требиња, гдје ће имати прилику да размијене искуства и стекну нове вјештине и познанства са вршњацима из свих крајева Републике Српске, Босне и Херцеговине и Црне Горе.