Džudo klub “Gacko”: Održano polaganje za učeničke pojaseve

U organizaciji Džudo kluba “Gacko”, juče je u sali SŠC “Pero Slijepčević” održano polaganje za učeničke pojaseve, za zvanja od bijelog do crnog pojasa. Od 17 prijavljenih kandidata, Olja Ilić (bijeli pojas), Ivan Škiljević (plavi pojas) i Mitar Žarković (plavi pojas) ostvarili su najveću ocjenu.

Prema riječima predsjednika kluba, Marka Škiljevića, svi kandidati su uspješno položili ispit, ocjenom vrlo dobar.

“Zadovoljni smo spremnošću i radom svih kandidata, koji su ovim polaganjem savladali tehnike koje se primjenjuju u borbi. Polaganju je prisustvovalo 17 kandidata. Dvoje je polagalo za bijeli pojas, po tri kandidata za žuti i narandžasti, njih pet je polagalo za zeleni i četiri kandidata su polagala za plavi pojas”, rekao je Škiljević.

Džudo klub Gacko broji 23 člana. Iako pretežno muški sport, interesovanje za treniranje su pokazale i djevojčice, kojih u klubu trenutno ima pet. Treninzi se održavaju četiri dana sedmično, a ovogodišnja sezona završava se krajem školske godine.

U narednom periodu, nekolicina članova biće dio kampa koji organizuje džudo klub “Leotar” iz Trebinja, gdje će imati priliku da razmijene iskustva i steknu nove vještine i poznanstva sa vršnjacima iz svih krajeva Republike Srpske, Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

Podijelite vijest