Dokaz da ljudska dobrota nema granice

Danas je u prostorijama “Centra za socijalni rad” u Gacku, podijeljena jednokratna pomoć od 200 dolara za deset socijalno ugroženih porodica.

Novčani iznos od 2000 dolara, ispred udruženja Kola srpskih sestara iz Kalifornije, darivala je  gospođa Mira Ivković, poreklom iz Fojnice kod Gacka.

Kolo srpskih sestara je udruženje predstavnika gradova u Kaliforniji (San Hoze, Okland, San Francisko i Moraga), na čelu sa protinicom, Ljiljanom Bunjević, koje je aktivno već devet godina. Svake jeseni se u okviru ovog udruženja organizuje donatorski ručak, a sva sredstva prikupljena ovim putem, raspoređuju se prema potrebama socijalno ugroženim porodicama u Srbiji, Crnoj Gori, i Republici Srpskoj.

Direktor Centra za socijalni rad, Ranko Mastilović, izrazio je duboku zahvalnost gospođi Miri i samom udruženju.  “ Ispred Centra se po treći put zahvaljujem gospođi Ivković, koja je “naše gore list”, kao i samom udruženju koje je sjetilo našeg malog grada i ljudi koju će ovu jednokratnu pomoć dugo cijeniti.”

Svi članovi porodica bili su dirnuti ovim gestom, a zahvalnost su izrazili iskrenim riječima. Oni će ovo znati cijeniti, jer nečije malo, njima znači mnogo.

Podijelite vijest