Dobrovoljni davaoci krvi iz Gacka u novoj humanoj misiji u Nevesinju

Članovi Udruženja dobrovoljnih davalaca krvi “Gacko” danas su u bolničkoj službi Zavoda za transfuzijsku medicinu RS u Nevesinju dali 18 doza dragocjene tečnosti.
Ovo je dvanaesta akcija od početka godine organizovana u novoj nevesinjskoj bolnici i druga u kojoj učestvuju članovi gatačkog Udruženja.

Predsjednik Udruženja Miroslav Vuković naglašava da imaju 150 članova koji se odazivaju na akcije dobrovoljnog davalaštva širom Republike Srpske. On je danas u Nevesinju 60. put darovao krv po čemu je rekorder u gatačkom Udruženju čiji su članovi uglavnom višestruki davaoci. Vuković kaže da mu je drago što je jubilej obilježio u Nevesinju. “Lijep je osjećaj kada znate da ovim humanim gestom spašavate ili produžavate nekome život“ naglašava Vuković koji je za humananost dobio Plaketu Svete Trojice, najveće priznanje opštine Gacko.

Dobrovoljni davalac Radomir Radmilović 21. put je darovao dragocjenu tečnost.
Kaže da on i njegove kolege koriste svaku priliku da pomognu ljudima kojima je život ugrožen. Akcije najčešće provode u Hercegovini, ali prema potrebama pacijenata odlaze i u druga mjesta Republike Srpske, Srbije i Crne Gore.

Doktor Maksim Brenjo, specijalista transfuziolog, naglašava da je u Opštoj bolnici Nevesinje ove godine povećan obim usluga, pa je i potražnja za dragocjenom tečnošću porasla. Ipak, zahvaljujući stalnim akcijama Služba za transfuziju uvijek rapolaže sa potrebnim zalihama krvi.
Brenjo podsjeća da je ove godine tokom 12 akcija sakupljeno preko 200 doza dragocjene tečnosti, što je duplo više nego 2014. godine.

(RADIO NEVESINJE)

Podijelite vijest