Dobri rezultati naših strijelaca na turniru „Trebinje 2015“

Streljački turnir održava se tradicionalno po završetku sportskog streljačkog kampa u Trebinju u organizaciji Ministarstva za porodicu omladinu i sport u Vladi Republike Srpske, a ove godine učestvovalo više od 60 takmičara iz streljačkih klubova širom Republike Srpske.

U domaćem programu su nastupili invalidi članovi ekipe SKI „Gacko“, koji su 15. avgusta u Nevesinju gađali četvrto kolo lige invalida RS i streljački turnir u sklopu  „Nevesinjske olimpijade“. Za SKI Gacko su gađali Momir Vuković, Momo Pljevaljčić i Željko Marković. Ekipno su pogodili 807 krugova i zauzeli treće mjesto.

Na KUPU invalida u Trebinju koji se gađa samo za pojedinačne plasmane član SKI Gacko Momir Vuković je zauzeo drugo mjesto sa 326 krugova. Prvi je bio Zdravko Crnogorac iz Bijeljine sa 328 krugova,  a treći Zoran Stanojević iz Bijeljine sa pogođenih 320 krugova .

Na nevesinjskoj olimpijadi u Nevesinju, 12. avgusta su gađali strijelci u kategorijama pionira, juniora i seniora, a iz SK „Mladost“ Nikolina Todorović je osvojila zlatnu medalju i Jelica Vuković srebrnu, a od muških u kategoriji juniora je nastupio Dušan Krstojević i osvojio  zlatnu medalju.

U domaćem programu su nastupali i pioniri na završnom turniru prve sedmice kampa 16. avgusta u Trebinju, a najbolji  plasman od Gačana je zabilježio: 3. mj.  Luka Skoko sa 132 kr. ; 6. mj. Tijana Crnogorac -113 kr.; 7. mj. Miloš Šušić -99 kr. ; 8. mj. Milan Popović -65 kr.

Po Međunarodnom programu streljaštva koji je rađen u drugoj nedelji kampa završni turnir je održan, 22. avgusta a rezultati strijelaca „Mladosti“ po disciplinama su sledeći:

U disciplini vazdušni pištolj,  3. mjesto zauzeo je Božidar Tepavčević sa pogođenih 520 krugova, a  5. mjesto  Željko Šupić sa 413 krugova.

U disciplini vazdušna puška, kadetkinje juniorke:

  1. mjesto osvojila je Nikolina Todorović sa pogođenih 400,7 krugova;
  2. mjesto Dajana Krstojević 372,4 krugova;
  3. mjesto Maja Skoko 365,9 krugova ;
  4. mjesto Dragana Stojanović kruga.

U disciplini vazdušna puška, kadeti (najača konkurencija od  24 takmičara):

  1. mjesto: Dušan Krstojević sa pogođenih 394,1 kruga;
  2. mjesto: Branislav Bošković 383,5 krugova;
  3. mjesto: Milovan Vuković 383,4 kruga ;
  4. mjesto: Vladimir Govedarica 361,3 kruga;
  5. mjesto: Radenko Mastilović 344,2 kruga;
  6. mjesto: Milan Papović 342,9 krugova.
Podijelite vijest