Dobri rezultati gatačkih strijelaca na sportskim aktivnostima Nevesinjske olimpijade

Protekle sedmice održano je Otvoreno prvenstvo Nevesinja u streljaštvu, koje se radi u sklopu sportskih aktivnosti za tradicionalnu „Nevesinjsku olimpijadu“.

Kao i prethodnih godina, učešće su uzeli i takmičari SK „Mladost“ iz Gacka i osvojili dobre rezultate.

U ženskoj konkurenciji, takmičarka Mladosti Natalija Gojković zauzela je treće mjesto i osvojila bronzanu medalju i novčanu nagradu za svoj plasman.

U seniorskoj kategoriji, u konkurenciji muškaraca, prvo mjesto, zlatnu medalju i novčanu nagradu osvojio je Milovan Vuković. U juniorskoj kategoriji isti rezultat ponovio je Ivan Slijepčević, koji je osvojio prvo mjesto, zlatnu medalju i novčanu nagradu. Ivan je u Nevesinju gađao i najbolji rezultat turnira.

Strijelci SK „Mladosti“ naredne sedmice po kalendaru SS RS učestvuju na sportskom streljačkom kampu u Trebinju, koji se radi pod pokroviteljstvom Ministarstva za porodicu, omladinu i sport RS.

NEVESINJSKA OLIMPIJADA 2022 (ZA INVALIDE)-

U subotu, 13.08.2022. godine, održan je tradicionalni streljački turnir invalida u Nevesinju „Nevesinjska olimpijada“, na kome su učestvovali strijelci Streljačkog kluba invalida Gacko, za ekipne i pojedinačne plasmane.

Gađalo se po propozicijama za takmičenja lige SSI Republike Srpske (liga se ne radi ove sezone, zbog problema u SSI RS), serijskom vazdušnom puškom, na 40 numerisanih meta, po jedan metak za meč.

Za SKI Gacko su gađali:

  • Momir Vuković sa pogođenih 336 krugova
  • Momo Pljevaljčić sa -//- 333 kr.
  • Željko Marković sa -//- 305 kr.

Ekipno su pogodili 974 kruga i zauzeli drugo mjesto u ekipnom plasmanu, te osvojili pehar, srebrne medalje i novčanu nagradu koja je dodijeljena za tri prvoplasirane ekipe.

Prvo mjesto je osvojila ekipa SKI „Orao“ iz Bijeljine, a treći je bio klub domaćin SKI „Sv. Dimitrije“ iz Nevesinja. Četvrto mjesto je pripalo ekipi RVI „Leotar“ iz Trebinja. Najbolji u pojedinačnom plasmanu je bio Velezar Šurbat iz Bijeljine.

Podijelite vijest