Đurđica i Boško poklonili još jedan koncert gatačkoj publici

Sinoć je u prepunoj sali Parohijskog doma u Gacku, održan  koncert  muzičkih umjetnika iz našeg grada. Publici su se predstavili Đurđica Babić, sopran i Boško Tepavčević, bariton, u klasi Aleksandra Dragojevića.

Na koncertu su učestvovali i Sonja i Svjetlana Babić, koje su pjevale etno muziku i Ljiljana Zelenović koja je maestralno svirala na klaviru, a od ove godine je i upisala srednju muzičku školu u Trebinju, odsjek klavir. Na repertoaru su se našla djela klasične muzike (Mocart, Pučini, Geršvin).

Sonja i Svjetlana su pjevale: „Rasti, rasti, moj zeleni bore“, „Crven cvete“,“Sudbo moja“ i jednu ruski pjesmu-“ Vinavata li ja”, a od pop muzike, publika je imala priliku da čuje pjesme Olivera Dragojevića, Marka Antonija Solisa i pjesmu „I dreamed a dream“ iz mjuzikla „Jadnici“. Na klaviru su svirale Ljiljana i Đurđica,a publika je uživala u djelima Edvarda Griga, Šopena i drugih muzičkih velikana.

Đurđici i Bošku je ovo treći zajednički koncert, a nadaju se da će ih biti još  mnogo. “Ja krećem na fakultet u oktobru, a Boško će ostati ovdje da radi, ali nas svakako to neće omesti da stvaramo i radimo na sebi, a u planu su nam još neki koncerti”, kaže Đurđica.

Učesnici su još jednom pokazali svoj rad i talenat na izuzetno raznovrsnom, zanimljivom, ali i teškom repertoaru, što je publika nagradila gromoglasnim aplauzom.

Podijelite vijest