Dječiji vrtić Gacko: “Ako ste u duši djeca, bićete bolji ljudi”

Današnjom svečanošću i interom priredbom koja je danas održana u Dječijem vrtiću, završeno je obilježavanje Dječije nedjelje. Pod sloganom “Moja sedmica, moja godina” prethodnih dana prisjetili smo se koliko je važno čuvati, poštovati i usmjeravati djecu kako bi postali slika društva u kome se prave vrijednosti njeguju i poštuju.

“Zadatak odraslih je da tokom cijele godine poštuju dječija prava, Obezbjede djeci sigurnost i optimalne uslove za zdravo odrastanje, jer djeci je potrebna sigurnost i vjera. Da bi djeca vjerovala u sebe i gradila temeljan put samopouzdanja, mi trrbamo biti čvrst oslonac na tom putu. Učimo od djece i budimo dobri učitelji. Neka rastu, a mi zajedno sa njima. Napravimo okruženje u kome će mala djeca postati veliki ljudi”, poručuju iz Dječijeg vrtića.

Gosti današnje svečanosti su bila su djeca iz Centra za djecu sa posebnim potrebama “Rastimo zajedno” koji su zajedno sa mališanima vrtića uživali u igri i pjesmi. Ovom prilikom, drugarima iz Centra uručen je poklon paket kao znak zahvalnosti na lijepom druženju.

Podsjetimo, tokom prethodne sedmice realizovane su brojne aktivnosti: pozorišna predstava “Moja prava”, šetnja gradom i posjeta Opštini (razgovor o pravima i obavezama), “Igre bez granica” u Centru “Rastimo zajedno”, “Mozaik čepova”, a kruna svega bila je današnja svečanost.

“Ako ste u duši djeca, bićete bolji ljudi”, poručuju iz ove vaspitno obrazovne ustanove.

Podijelite vijest