Dijalog, projekti i inspiracija za bolju budućnost mladih u Opštini Gacko

Pozivamo vas da se pridružite inspirativnom druženju u okviru platforme “Dijalog za mlade” koje će se održati u opštini Gacko u ponedeljak, 27. maja, sa početkom u 13:30 časova, u prostorijama Srednjoškolskog Centra ‘’Pero Slijepčević’’.

“Dijalog za mlade” dio je Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu 2 (ReLOaD2), koji pruža mladima priliku da identifikuju potrebe, izazove i neiskorištene potencijale, te da zajednički predlože inicijative za unapređenje kvaliteta života u našoj lokalnoj zajednici. Ovaj dijalog nije samo razmjena ideja – to je korak ka aktivnom uključivanju u kreiranje bolje budućnosti. Poslužio je kao prostor na kojem su mladi izrazili stavove o potrebama i prioritetima koje imaju, a na osnovu kojih je kreiran javni poziv za predaju projekata organizacija civilnog društva koje se bave upravo pitanjima mladih.

Temeljem ranije identifikovanih izazova, u okviru ReLOaD2 programa su u opštini Gacko podržana dva omladinska projekta. Upravo na ovom događaju ćemo se prvo upoznati sa prilikama za mlade i pružiti mogućnost mladima da se direktno uključe u provođenje istih. Očekuje nas zanimljiva prezentacija projekata i prilika za učešće u aktivnostima omladinskih inicijativa koje će biti realizovane tokom 2024. godine:

  1. Centar za učenje i edukaciju Naučionica u partnerstvu sa ‘’Univerzalna škola sporta Spartakus’’ sa projektom ‘’Edukacija, sport i volonterizam za mlade’’

Osim što ćemo saznati više o projektima, imaćemo priliku da prisustvujemo motivacionom govoru Tomislava Cvitanušića. Tomislav će vas povesti na putovanje kroz svoje izuzetne sportske podvige te podijeliti svoja iskustva. Uz sve što će vam predstaviti, motivisat će vas da istražite svoje granice i ostvarite sjajne lične rezultate. Za povrdu učešća potrebno je popuniti prijavni obrazac na linku.

Pozivamo sve zainteresirane mlade i predstavnike medija da nam se pridruže i budu dio pozitivnih promjena.

ReLOaD2 finansira Evropska unija u Bosni i Hercegovini, a sprovodi Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) uz podršku Opštine Gacko.

Za dodatne informacije o organizacija događaja, kontaktirajte nas na mejl: marija.milosevic@undp.org, angažovane mlade osobe u Opštini Gacko.

Za medijske upite, kontaktirajte nas putem telefona +387 65 323 022, Emina Hukić, službenica za komunikacije u UNDP-u.

Podijelite vijest