Delegacija opštine Zvečan u nezvaničnoj posjeti Gacku

Načelnik opštine Gacko, Milan Radmilović u prisustvu predsjednika SO-e Gacko i svojih saradnika, juče je u nezvaničnoj posjeti ugostio predstavnike pobratimljene kosovske opštine Zvečan. U delegaciji ispred ove opštine, prisustvovao je predsjednik Privremenog organa, Miodrag Acić, sa saradnicima.

Tokom višečasovne posjete, bilo je riječi o problematici življenja i mogućim perspektivama, ali i humanitarnim akcijama koje bi se organizovale zajedno sa opštinom Bileća.

Ovom posjetom nastavljeno je u smjeru produbljivanja prijateljskih odnosa dvije bratske opštine, na polju sporta, kulture ali i privrede.

Napominjemo da je naša opština zajedno sa opštinom Bileća, prošle godine potpisala Povelju bratimljenja sa opštinom Zvečan, kako bi ojačale veze sa njom i pružile joj pomoć.

Opština Zvečan nalazi se na sjeveru Kosova i Metohije i obuhvata uzak pojas od Kosovske Mitrovice do Raške oblasti. To je jedna od kosovskih opština sa srpskom etničkom većinom, a na njenoj teritoriji nalaze se drevni manastiri Banjska i Sokolica.

Podijelite vijest