Danas počinju radovi na dogradnji vodovodnog sistema opštine Gacko

Danas počinju radovi na dogradnji vodovodnog sistema opštine Gacko sa izvorišta Pridvorica, rekao je zamjenik načelnika opštine, Radoica Antunović. Sastanak sa predstavnicima Ministarstva finansija, izvođečem radova i nadzorom održan je jutros u 10 časova u prostorijama opštine, nakon čega je izlaskom na teren i ozvaničen početak radova.

“Danas zvanično počinje izvođenje radova na sistemu dogradnje vodovodnog sistema opštine Gacko. Izvođač je uveden u posao i rok za izvođenje radova je 15 mjeseci, odnosno početak mjeseca decembra 2019. godine. Na današnjem sastanku sa izvođačem, nadzorom i predstavnicima Ministarstva finansija dogovorili smo detalje oko ovoga projekta, način i dinamiku izvođenja radova, način plaćanja i iskreno se nadam da će ovaj projekat biti završen u narednih 15 mjeseci”, rekao je Antunović.

Projekat se sastoji iz cjevovoda dužine oko 12 kilometara, dvije pumpne stanice, tri prekidne komore i dva rezervoara, rekao je projekt menadžer, Nikola Maksimović iz firme izvođača “Buk promet” Bijeljina.  Danas počinju sa pripremnim radovima, obezbjeđenjem pristupa gradilištu i prilaznim putevima. Firme koje su uključene kao podizvođači radova su “Antikorozija” Gacko i “Konstruktor inžinjering” Bileća.

Bojan Macura iz Ministarstva finansija Republike Srpke, podsjetio je na vrijednost investicije od 5, 5 miliona konvertibilnih maraka, od čega je iz kreditnih sredstava Evropske investicione banke izdvojeno 2,5 miliona maraka, grant sredstva Evropske unije iznose 500 hiljada eura, dok Opština sufinasira vrijednost od 1,7 miliona konvertibilnih maraka.

Podsjećamo, Ugovor o izvođenju radova na dogradnji vodovodnog sistema opštine Gacko potpisan je u junu mjesecu ove godine. Ugovor su potpisali načelnik opštine Gacko, Milan Radmilović, direktor preduzeća „Buk Promet“ Bijeljina, Jovan Gajić, u prisustvu predstavnika Tima za upravljanje projektom iz Ministarstva finansija Republike Srpske.

 

 

Podijelite vijest