„Daj krv-probudi heroja u sebi“- U Gacku prikupljeno 117 doza krvi

U današnjoj akciji dobrovoljnog darivanja krvi pod sloganom „Daj krv-probudi heroja u sebi“ koju je organizovalo Udruženje dobrovoljnih davalaca krvi Gacko u saradnji sa Udruženjem Hercegovaca i prijatelja u Srbiji-Novi Sad, prikupljeno je 117 doza dragocjene tečnosti.

Predsjednik Udruženja Hercegovaca u Novom Sadu, Marko Nikčević kaže da učestvuju u humanitarnim akcijama dobrovoljnog darivanja krvi, pomoći za djecu na Kosovu i dosta sličnih akcija.

„Ove godine smo odlučili da organizujemo akciju darivanja krvi u svim gradovima Hercegovine. Do sada smo imali akciju u Bileći gdje je prikupljeno 40 doza i u Nevesinju 27. Na ideju smo došli jer u ljetnom periodu iz Srbije dolaze studenti u svoje rodne gradove i ovim želimo pokazati da nismo zaboravili svoje Gacko i svoju Hercegovinu“, kaže Nikčević.

On je podsjetio da Udruženje Hercegovaca u Novom Sadu, u novembru, organizuje akciju darivanja krvi, koja će biti posvećena Mitrovdanskoj ofanzivi i svim borcima Republike Srpske i pozvao sva Hercegovce da budu njihovi gosti.

Predsjednik UDDK Gacko, Miroslav Vuković kaže da ovo je druga redovna akcija ove godine i zahvalio se svima koji su došli da daju dragocjenu tečnost.

„Bili smo na desetak akcija do sada i dali smo preko 200 doza krvi. U Plužinama smo bili 3. avgusta i od 16 naših članova 15 je dalo krv, što je veliki uspjeh. Na naše zadovoljstvo svaki put imamo nove članove. Ova akcija je u saradnji sa studentima iz Novog Sada, a većinom su to sve naši članovi. Čak 144 člana su se prijavila, a 15 ih je vraćeno“, ističe Vuković.

Akcija „Daj krv-probudi heroja u sebi“ nastavlja se 14. avgusta u Trebinju i 15. avgusta u Foči.

Podijelite vijest