Crveni krst Gacko: Održano regionalno takmičenje u pružanju prve pomoći

Opštinska organizacija Crvenog krsta Gacko, juče je bila domaćin regionalnog takmičenja u pružanju prve pomoći, sa relističkim prikazom povreda, stanja i obolenja. Zbog loših vremenskih uslova, takmičenje je održano u prostorijama Sportske dvorane u Gacku, a takmičilo se ukupno 10 ekipa, osnovaca i srednjoškolaca, iz 6 opština Istočne Hercegovine.

„Sva djeca vole da se takimiče i pobijede, ali ovo takmičenje je imalo neku drugu stranu, a to je da ovom aktivnošću bude obuhvaćemo što više djece koja će naučiti ono osnovne što se tiče pružanju prve pomoći. Najuporniji su pokazali i najbolje rezultate,a najbolje ekipe koje su osvojile prva mjesta u konkurenciji omladine i podmatka, će predstavljati regiju Istočne Hercegovine na republičkom takmičenju koje će de održati krajem maja”, istakao je sekretar OO Crvenog krsta Gacko, Branislav Arnautović.

Prema njegovim riječima, na ovom takmičenju djeca su vodila glavnu riječ, jer su se našla u ulozi od markiranta, šminkeri i zapisničari do sudije, a po prvi put na takmičenju je učestvovala ekipa podmlatka.

Ovo takmičenje se održava u okviru Nedelje Crvenog krsta, koju tradicionalno obilježava Crveni krst RS od 08. do 15. maja, i ovo je samo jedna od aktivnosti koje provodi Crveni krst.

REZULTATI (PODMLADAK):

  1. Ekipa OO Crvenog krsta Gacko;
  2.   -II-             Crvenog Krsta Trebinje;
  3.   –II-             Crvenog krsta Nevesinje.

REZULTATI (OMLADINA):

  1. Ekipa OO Crvenog krsta Trebinje;
  2.    -II-            Crvenog krsta Gacko;
  3.   –II-            Crvenog Krsta Bileća.
Podijelite vijest