Crveni krst Gacko: Održano regionalno takmičenje „Misli mine” 2016

U prostorijama Opštinske organizacije Crvenog krsta Trebinje, juče je održano regionalno takmičenje učenika sedmih razreda Osnovnih škola sa područja istočne Hercegovine, u okviru programa Crvenog krsta, pod nazivom – „Upozoravanje na opasnost od mina i neeksplodiranih ubojnih sredstava“.

Po elaboratu takmičenja, takmičari su odgovarali na pet zadataka: usmeni odgovori na postavljena pitanja, slagalica, pantomima, anagram i ispravi netačne rečenice, a najspretniji su bili učenici OŠ „Sveti Sava“ Gacko  – Radmilović Bojana, Guzina Matija i Jeremić Jelena. Ovim rezultatom, stekli su pravo da budu učesnici Republičkog takmičenja učenika Osnovnih škola iz programa upoznavanja na opasnost od mina pod nazivom „Misli, mine” 2016, odnosno da predstavljaju regiju istočne Hercegovine među devet regija RS.

„Samo su sitnice odlučivale o pobjedniku, svi učenici su pokazali zavidan nivo znanja, a konačnog pobjednika je odlučila spretnost, a malo i sreća“, istakao je sekretar OO Crvenog krsta Gacko, Branislav Arnautović.

Na takmičenju je učestvovalo šest ekipa iz šest Osnovnih škola, a svaka ekipa je imala po tri člana, učenika sedmih razreda, koji su nakon predavanja o ovom opasnom problemu, nakon blic testiranja pokazali najbolje znanje, spretnost i izrazili zainteresovanost za dalje upoznavanje ove problematke.

Podijelite vijest