Članovi Udruženja dobrovoljnih davalaca krvi “Gacko” nastavljaju sa akcijama

Članovi Udruženja dobrovoljnih davalaca krvi “Gacko” juče su uzeli učešće u akciji na Sokocu koju je organizovao Aktiv dobrovoljnih davalaca krvi Crvenog krsta “Romanija”.

Gačani su dali 17 doza dragocjene tečnosti, a dolazak su iskoristili za posjetu vojničkom spomen groblju Mali Zejtinlik.

Ovo je već četvrta akcija ove godine, a prethodile su akcije u Podgorici, Plužinama i Nevesinju.

U prošloj godini učestvovali su u preko 30 akcija i darovali oko 800 doza krvi.

Predsjednik Udruženja, Miroslav Vuković,  kaže da imaju preko 350 članova i poziva sugrađane koji su u mogućnosti da im se pridruže. Poenta humanog druženja je da pomažu drugima. Kada se ukaže potreba za krvi uvijek su na raspolaganju. Sarađuju sa sa svim društvima u Republici Srpskoj, Srbiji i Crnoj Gori.

„Imamo redovne akcije širom Republike Srpske. Uvijek smo na raspolaganju svim sugrađanima, kako u RS tako i van granica. U planu je bratimljenje sa društvom Piva iz Plužina koji nam dosta pomažu kada našim sugrađanima treba krv u Crnoj Gori. Negativne krvne grupe su rijetke i ti davaoci su nam dragocjeni”, istakao je Vuković, humanista koji je do sada 85 puta dao krv. Na nedavno održanom Gatačkom sijelu u Beogradu od Udruženja Gačana dobio je povelju za humanost.

I u narednom periodu nastavljaju sa humanim pričama, a u avgustu planiraju akciju u Gacku.

Podijelite vijest