Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

CK „Mladost“: U Gacku održano kadetsko prvenstvo RS u streljaštvu

Zvanično Prvenstvo RS za kadetske kategorije po Međunarodnom ISSF programu streljaštva održano je 11. oktobra u Gacku.

Najuspješniji klub u disciplini vazdušna puška bio je Geofon iz Teslića sa novim rekordom RS, dok je domaćin Mladost iz Gacka bio najuspješniji u disciplini vazdušni pištolj. U disciplini vazdušni pištolj nije bilo dovoljno ekipa za proglašenje jer nisu SK Geofon i SK Leotar imali ekipe već strijelce pojedinačno u obje konkurencije.

U pojedinačnom plasmanu Ivan Slijepčević iz Mladosti je osvojio zlatnu medalju sa pogođenih 370 krugova, a treći u RS je Miloš Šušić sa 344 kruga i bronzanom medaljom. Na četvrtom mjestu u pojedinačnom plasmanu je treći član ekipe Mladosti Stefan Pojužina sa pogođena 342 kruga, a za pištoljaše iz Gacka je gađao još Gojko Manojlović.

Strijelci iz Gacka su bili dobri i u disciplini vazdušna puška i u obje konkurencije su osvojili pehare i srebrene medalje za druga mjesta ekipno.

Za srebrene kadetkinje Mladosti su gađale Tijana Crnogorac sa 380 krugova koja je i u poedinačnom plasmanu stigla do bronzane medalje i trećeg mjesta. Za Mladost su još gađale Natalija Gojković, Ivana Mirić i Andrea Kovačević.

Kadeti Mladosti su gađali u sastavu Ivan Slijepčević 378 krugova koji je bio četvrti pojedinačno, na petom mjestu pojedinačno je bio drugi član ekipe iz Gacka Vidoje Vuković sa 372 kruga i treći član ekipe Stefan Pojužina sa 370 krugova, za pojedinačni plasman su još gađali Nikola Šušić, Vaslije Rajković i Ivan Pojužina.

Ova dva ekipna druga mjesta i devet medalja bez obzira što nije bilo ekipno proglašenje u našoj najjačoj disciplini vazdušnom pištolju su odlični rezultati naših strijelaca u kategoriji kadeta za sezonu 2020.

Sledeći vikend, 18. oktobra u Trebinju je na programu Prvenstvo RS za juniorske i seniorske kategorije po međunarodnom programu streljaštva.

Podijelite vijest