Atletičar Igor Zelenović : “Kraljica sportova” kod nas ima svijetlu budućnost, dobro bi došao Atletski klub u Gacku

Počeo je kao i većina dječaka u Gacku, trenirajući fudbal, ipak pokazao je i određene sklonosti ka “kraljici sportova” zbog njene sveobuhvatnosti. Pokazalo se da je predodređen za neku od atletskih disciplina, zbog svojih fizičkih predispozicija, ali i upornog i predanog rada.

Igor Zelenović (16) član Atletskog kluba “Vojvodina”, nije imao idealne uslove na početku svoje atletske karijere. No, nije odustajao, naprotiv dao je sve od sebe kako bi nadmašio sebe, konkurenciju, poništio sve one nedostatke koji su bili prisutni s obzirom da nema atletskog kluba u našem gradu. Trenirao je godinu dana u Trebinju, u AK “Leotar” da bi ga zapaženi rezultati preporučili u Novi Sad, odnosno AK “Vojvodinu”. Još ovu godinu je mlađi junior, nakon toga dvije sezone stariji junior, a sve to biće dobra priprema za seniorska takmičenja.

“U Novom Sadu sam u klubu koji je jak i poznat, AK “Vojvodina” svakako uz AK ” Crvena Zvezda” i najbolji u Srbiji. Imam odličnog trenera, Feđu Kamasija (dva puta na OI) koji je zaista jedno ozbiljno trenersko ime, (ujedno i trener Mihaila Dudaša), koji mi je zaista pomogao puno da napredujem u svim segmentima, da unaprijedim sve atletske segmente, izdržljivosti, snage, tehnike”, kazao je Igor.

Gacko ima dosta sportskih kolektiva, ali još uvijek ne i atletski. Očigledno da potencijal postoji, tako je prava šteta da djeca ovde ne mogu da se na kvalitetan način, aktivno unutar nekog kluba bave atletikom. Za to i po njegovim riječima, ima prostora.

“Ja mislim što se tiče Gačana i Hercegovaca da je atletika njima kao predodređena. Dakle, ima mnogo perspektivnih sportista i siguran sam da ima ovdje kod nas prostora za atletski klub. Vjerujem da bi imao svijetlu budućnost. Mislim da bi najviše imali uspjeha kada su bacačke i sprinterske discipline u pitanju”, kazao je Zelenović.

Igor prolazi kroz jedan period kada se atletičari zaista profiliše u kojoj disciplini će nastaviti da se takmiče, odnosno ovo je sada prekretnica i smjernica da li će to biti desetoboj, čemu je mnogo bliži ili njemu omiljena disciplina skok u dalj.

“Nastojaću da se profilišem u desetoboju, da budem višebojac gdje je uključeno svih deset atletskih disciplina, ali ako to ne bi to bio slučaj vjerujem da bi to bio skok u dalj koji mi je i omiljena disciplina u kojoj najviše uživam”, kazao je Zelenović, a tu drži lični rekord od 6.35m. Povrede zadnje lože spriječile su ga, uz neminovno prolongiranje takmičenja, da taj rezultat dodatno i popravi već ove godine.

Uz smirenost i staloženost, kakvu sportista može samo da zamisli, Igor Zelenović krči svoj put ka stazi uspjeha, vjerujući u samo jedno. Da će se rad i trud isplatiti, te da će u svoje Gacko, jednog dana i sa međunarodnih takmičenja donijeti medalju, kao znak uspjeha i podsjećanja, da su sportisti naši najbolji ambasadori.

Podijelite vijest