Aleksandar Dunić: “Privilegija nas glumaca je da se često “nalazimo” u društvu genija, kao što je bio Dučić”

Doajen srpskog glumišta Aleksandar Dunić, oduševio je gatačku publiku sinoć u sali Parohijskog doma. Izuzetno nadahnuto, govorio je “Dučićeve traktate o ljubavi”. Inspirativno, kao i u svim svojim glumačkim komadima, pričao je o ljubavi, ali i sreći, a govorio je i stihove, kako našeg Jovana Dučića tako i Disa, Mike Antića, Laze Kostića.

“Moramo da se bavimo literaturom, da se “družimo” sa umnim ljudima. Jovan Dučić je genije, njega treba čitati i tako samo čovjek može da dobije, jednostavno ne može ništa da izgubi. Ja se sa Dučićem “družim”, uslovno rečeno posljednjih 30 godina, tako da je to bila ljubav na prvi pogled, nije to samo zato što sam ovdje u Gacku, odnosno Hercegovini. To je privilegija nas glumaca, jer se često nalazimo u društvu glumaca”, kazao je Dunić, i dodao da je ovo san svakog glumca – da ima punu salu ljudi koji ga lijepo i pomno slušaju.

Poetsko veče naišlo je na veliku popularnost Gačana, tako da je sala Parohijskog doma bila ispunjena do poslednjeg mjesta. Svakako, i sam glumac se zahvalio i poručio da mu je uvijek drago doći u Gacko, te da će to i na svaki sledeći poziv vrlo rado učiniti.

Podsjećamo, poetsko veče “Dučićevi traktati o ljubavi” dio je manifestacije “Kulturno – sportsko ljeto Gacko 2021”, koje je počelo 19. juna i trajaće dva mjeseca.

Za sam kraj, slavni glumac je sa posjetiocima podijelio i neke anegdote iz svoje bogate glumačke karijere.

Podijelite vijest