Aleksa Slijepčević novi predsjednik Skupštine Boračke organizacije Gacko

Aleksa Slijepčević novi je predsjednik Skupštine Boračke organizacije Gacko, odlučeno je na Izvještajnoj sjednici ove organizacije koja je održana danas. Za njegovo imenovanje glasao je 21 delegat, dok je jedan bio uzdržan.

„Velika je čast i obaveza biti na čelu Boračke organizacije. Zahvalio bih se svima koji su me podržali u mjesnom odboru Termoelektrane. U narednom periodu pokušaću da radim koliko mogu u cilju unapređenja rada Boračke organizacije, da se zapošljavaju djeca poginulih boraca, RVI i demobisanih boraca. Pokušaćemo da sarađujemo sa svima, mislim da ćemo naići na razumijevanje Opštine i Termoelektrane“, rekao je Slijepčević nakon završetka današnje sjednice.

Jednoglasno je prihvaćena ostavka sada već bivšeg predsjednika, Milisava Koprivice, koju je, kako je rečeno, u junu mjesecu prošle godine podnio iz ličnih razloga. Potpredsjednik skupštine OBO, Siniša Boljanović, u ime Boračke organizacije zahvalio se Koprivici na saradnji, ističući da je tokom njegovog mandata riješeno dosta važnih pitanja.

Problemi boračke populacije će se rješavati timski sa predsjedništvom, konstatovano je tokom današnje sjednice.

Novoizabrani predsjednik je rekao da je dosadašnji rad Boračke organizacije za pohvalu.

„To već godinama funkcioniše dobro. Dosta je ljudi zaposleno, urađen je spomenik na centru, mislim da je OBO Gacko do sada dosta uradila i tako ćemo nastaviti i u narednom periodu”, kazao je Slijepčević.

Predsjednik Boračke organizacije Rudnika i Termoelektrane i član predsjedništva Boračke organizacije, Miroslav Vuković, rekao je da u ovom izboru nema mjesta politici, te da je izbor Slijepčevića opravdan.

„Kao mlad je otišao u rat i bio borac prve kategorije, 80% je invalid i bilo smo mišljenja da predsjednik u Gacku treba biti neko ko je bio pripadnik brigade, uvažavajući sve druge borce. Ovdje nije bilo nikakve politike, takav je naš stav“, rekao je Vuković.

Jednoglasno je usvojen Izvještaj o radu i finansijski izvještaj za prošlu godinu, kao i Plan rada za tekuću godinu.

Podijelite vijest