Akcije Udruženja dobrovoljnih davalaca krvi „Gacko“

Udruženje dobrovoljnih davalaca krvi „Gacko“ osnovano je krajem marta ove godine, a već početkom februara počeli su sa aktivnostima. Udruženje broji 148 registrovanih članova, a broj članova se svakodnevno povećava.

Do sada su imali desetak manjih akcija širom Republike Srpske, a organizovana je i jedna veća akcija u saradnji sa transfuziološkom službom Trebinje, gdje se prijavilo 89 članova, a dato je 70 doza krvi. Ukupno su dali 145 doza dragocjene tečnosti, što pokazuje da su veliki humanisti.

Predsjednik udruženja, Miroslav Vuković, 59 puta do sada je dao krv i za humanost dobio Plaketu Svete Trojice, najveće priznanje opštine Gacko.
„Imamo dobru saradnju sa ostalim društvima i na taj način obezbijedili smo ukupno 68 doza krvi za liječenje naših sugrađana u Beogradu, Banjaluci, Podgorici i drugim gradovima“, kaže Vuković.

„Apelujemo na građane, koji su zdravi da se jave i dobrovoljno daju krv“ kažu u udruženju i podsjećaju da je humanitarni broj 1412 za liječenje Đuriše Tepavčevića otvoren do kraja decembra.

Podijelite vijest