Akcija uređenja ribolovne zone i staze: Zajedničkim radom do ljepše prirodne sredine

Oko 25 učesnika uređenja ribolovne zone i staze, i proteklog vikenda na dvije lokacije jezera Desivoje su obavili veliki dio posla. Uz pomoć preduzeća RiTE Gacko, urađen je nasip plaže, kao i bolji prilaz jezeru. Krčenjem i spaljivanjem šiblja, obezbijeđeno je mjesto za roštilj i okupljanje kako ribara tako i onih koji slobodno vrijeme žele provesti u prirodi i na svježem vazduhu.

Akcija je naišla na pozitivne kritike i podršku svih struktura, pa je tako, kako kažu organizatori, u planu i nabavka klupa i stolova koje će u narednom periodu obezbijediti „Centar za gazdovanje kršem“ Trebinje. Tako će jezero postati još atraktivnije, kako za domaće tako i za strane turiste.

Organizatori se zahvaljuju preduzeću Putevi, RiTE Gacko kao i svim organizacijama i pojedincima koji svojim učešćem čine da akcija daje samo dobre rezultate. I dalje apeluju na sve ribolovce i ljubitelje prirode, da svoje slobodno vrijeme tokom vikenda posvete ovoj akcija, koja je zakazana i naredne nedjelje, na istom mjestu, sa početkom u 09:00 sati.

Podijelite vijest