Iznenađenje za mališane: U toku uređenje dvorišta Dječijeg vrtića u Gacku

Zaposleni u JU „Dječiji vrtić“ Gacko u ponedeljak su pokrenuli akciju uređenja dvorišta ove ustanove. Marljive ruke vaspitača i direktorice vrtića od ponedeljka oslikavaju proljećne motive veselih boja, a to će raditi i narednih dana. Kažu, biće ovo iznenađenje za sve mališane koji borave u ovoj ustanovi, a koji će opet biti sa njima kada se pandemija virusa korona završi. Priželjkuju da to bude uskoro, jer kako ističu, dječija graja i osmijesi nedostaju i daju smisao svemu.

„Svi smo jako zabrinuti kako će izgledati povratak djece u vrtić, zbog trenutne situacije vezane za virus, pa smo odlučili da im priredimo iznenađenje tako što ćemo iscrtati pločnike i “oživiti” dvorište vrtića. Vaspitačice koje su malo vještije crtaju na pločniku a zatim se ostali radnici priključuju i zajedno farbamo. Radovi će trajati i narednu sedmicu. Pored toga što će vizuelno izgledati ljepše, vodili smo računa da se djeca zabave“, rekla je direktorica vrtića, Jelena Gutović.

Čuvena „školica“, staza sa stopalima, slovima, bubamara sat  – samo su neki od motiva koji polako „niču“ na pločniku dvorišta. Direktorica Gutović kaže da su se ideje rađale jedna za drugom i šaljivo dodaje da neće biti dovoljno pločnika za sve što su zamislili. Čini se da su ovom akcijom na neki način i vjesnici kraja pandemije novog virusa koji utiče na sve nas. Kako god, virus će proći a dvorište vrtića će biti čaroban kutak za igru gdje će djeca razvijati maštu i igrati igre bez granica.

Podsjećamo, Krizni štab opštine Gacko odluku o otvaranju ove ustanove zbog mjera predostrožnosti prolongirao je do daljnjeg.

Izdvojili smo nekoliko fotografija uređenja, koje su objavljene i na njihovoj zvaničnoj Fejsbuk stranici.

Podijelite vijest