Jednodnevni izlet djece i omladine sa posebnim potrebama

Udruženje „Rastimo zajedno“ Gacko, već drugu godinu za redom, organizovalo je druženje djece i omladine sa posebnim potrebama na jednodnevnom izletu, na Košuti.

Druženje je organizovano u okviru projekta „Održiv rad dnevnog centra za djecu i omladinu sa posebnim potrebama“, kao dobar način njihove socijalne uključenosti koja se realizuje u saradnji sa holandskom organizacijom CNF.

Cilj ovog izleta je rekreacija, integracija kao i što sam projekat nosi naziv, u smislu socijalizacije i socijalne uključenosti u društvo.

Sa korisnicima usluga dnevnog centra, družili su se učenici osnovne i srdnje škole, predstavnici Dječijeg vrtića kao i aktivni volonteri iz Crvenog krsta, kroz razne sportske i muzičke aktivnosti.

U organizaciji izleta učestvovali su i radnici Centra za socijalni rad kao i radnici centra CDPP-a, a gosti izleta su bili predstavnici i korisnici dnevnog centra „Vedar osmijeh“ iz Bileće.

Prema riječima predstavnika udruženja „Rastimo zajedno“, na izletu je vladalo dobro raspoloženje, pa druženje ocjenjuju vrlo uspješnim, u nadi da će postati tradicija.

Zahvaljuju se firmi „Jugoprevoz“ Gacko, koja im je i ovaj put izašla u susret i obezbijedila prevoz do Košute.

 

Podijelite vijest