27. kolo: FK “Leotar” Trebinje – FK “Mladost” 2:1

Fudbaleri Mladosti su u 27. kolu Druge lige RS grupa “Istok” gostovali u Trebinju gdje su se sastali sa domaćom ekipom FK „Leotar“. Nekada premijerligaši i članovi Prve lige Republike Srpske sada su odigrali Hercegovački drugoligaški derbi.

Slavio je domaćin Leotar rezultatom 2:1, sa dva rana pogotka Nikole Medana, dok je za Mladost precizan bio Ivan Vuković u 77. minutu. Leotar je poveo ranim golom Nikole Medana već u 2. minutu, da bi u 9. minutu igre isti igrač savladao nemoćnog Slobodana Guzinu i vođstvo od 2:0, što je bio rezultat prvog poluvremena.

U 78. minutu fudbaleri Mladosti smanjuju na 2:1 golom mladog Ivana Vukovića, koji tek što je ušao sa klupe, na asistenciju Tripa Jokanovića.

U 89. minutu nakon asistencije Sretena Nikolića, sa ivice kaznenog prostora Rajko Ćeranić pogađa prečku Perišićevog gola, ali ostaje 2:1 za domaćina.

Strijelci: Vuković Ivan u 78. za Mladost, Medan Nikola u 2. i 9. minutu za Leotar,

Sudije: Maletić, Ikonić, Marković (Bijeljina),

Žuti kartoni: Lozo i Goranović (Mladost).

Mladost je igrala u sastavu: Guzina, Nikolić (od 89. min Delić), Lozo, Goranović, Bratić, Koprivica, Komnenić, Bokić (od 87. min Antelj), Dubljević (od 75. min Vuković), Jokanović, Ćeranić.

Nakon 27. kola, na prvom mjestu je ekipa novog prvoligaša FK „Sloge“ iz Gornjeg Crnjelova sa 63 bodova. Mladost se nalazi na šestom mjestu sa 39 bodova.

U narednom 28. kolu Prvenstva RS – Druga liga „Istok“, koje se igra u subotu 26. maja, sa početkom u 17 i 30 časova, fudbaleri Mladosti su domaćini ekipi FK „Drina HE“ iz Višegrada.

Podijelite vijest