10. kolo: FK “Mladost” Gacko – FK “Ilićka 01” Brčko 5:1

Domaća Mladost je u 10. kolu Druge lige RS grupa „Istok“ ugostila ekipu FK „Ilićka 01“ iz Brčkog. Igrači domaćina su pokazali dobru i efikasnu igru. Mreža gostiju se zatresla pet puta, mada, kako kažu u klubu, moglo je i više da su strijelci Mladosti bili spretniji pred golom gostiju. U 17. minutu Nikolić postiže prvi pogodak za vođstvo od 1:0. Pogotkom u 26. minutu, Jokanović povećava na 2:0 što je bio rezultat prvog poluvremena. U 52. minutu Mrković postiže pogodak za 3:0, da bi u 57. minutu Ćeranić postigao svoj prvi gol i vođstvo od 4:0. Gostujući igrač Arsić, u 86. minutu smanjuje na 4:1, a kada su svi očekivali kraj utakmice Ćeranić svojim drugim golom postavlja konačan rezultat utakmice od 5:1.

Strijelci: Nikolić  u 17. minutu, Jokanović u 26. minutu, Mrković u 52. minutu i Ćeranić u 57. i 90. minutu za Mladost, Arsić u 86. minutu za Ilićku 01,

Sudije: Berak, Stupić i Vulić (Trebinje),

Žuti kartoni: Koprivica za Mladost.

Mladost je igrala u sastavu: Guzina, Nikolić, Koprivica (od 79. minute Pejić), Mrković, Salatić, Drakul, Goranović, Bratić, Komnenić (od 73. minute Vuković), Jokanović (od 61. minute Delić) Ćeranić.

Nakon odigranih 10. kola, na prvom mjestu je ekipa FK „Jedinstvo“ iz Brčkog sa 12 bodova. Mladost se nalazi na šestom mjestu sa osvojenih 16 bodova.

U narednom 11. kolu Prvenstva RS – Druga liga „Istok“, koje se igra  u nedelju 20. oktobra sa početkom u 14:30 časova, fudbaleri Mladosti gostuju u Bileći, gdje se sastaju sa ekipom FK „Leotar“.

Omladinske selekcije Mladosti koje se takmiče u Omladinskoj ligi PFS Trebinje odigrale su svoje utakmice u okviru 5. kola sa FK „Velež“ Nevesinje. Kadeti su u petak gostovali u Nevesinju i poraženi su sa 6:2. Na domaćem terenu u Gacku, mlađi pioniri su poraženi od vršnjaka Veleža sa 5:0, a pioniri Mladosti su bili bolji i sa 9:0 pobijedili pionire Veleža iz Nevesinja.

Podijelite vijest