Zatvorena izložba „U susret ruskom caru“

Danas je zatvorena izložba fotografija „U susret ruskom caru“, koja je za građane Gacka bila otvorena od 23. marta. Izložba posvećena dinastiji Romanov, ruskom caru Nikolaju Drugom i članovima njegove porodice, prethodnih dana je privukla veliki broj posjetilaca.

U pratnji svojih profesora osnovci i srednjoškolci Gacka, njih preko 300, posjetili su galerijski prostor KSC i ovu, po mnogo čemu interesantnu izložbu.

O fotografijama, životu i djelu carske porodice, učenicima je govorila stručni saradnik za likovnu i primijenjenu umjetnost u JU „KSC“, Jelena Glogovac Savić.
“Uvijek je zadovoljstvo vidjeti učenike u posjeti našim izložbama, a svakako je saradnja sa profesorima, u ovom slučaju profesorom istorije i profesorom vjeronauke, na obostranu korist. Izložba je bila značajna sa više aspekata i odlično je što smo uspjeli da probudimo interesovanje i zadržimo pažnju mladih ljudi”, kaže Glogovac Savić.

Izložba „U susret ruskom caru“ nastala je u susret stogodišnjici njihove smrti. Izložbu čine crno-bijele fotografije iz istorijskih arhiva i ličnih albuma porodice Romanov, a tematski je podijeljena na cjeline. Ovakve izložbe su održane na više mjesta u Beogradu, zatim u Čačku, Užicu, Zrenjaninu, Priboju, Prijepolju, Beranama, Banjaluci, Trebinju, a nakon Gacka seli se u Nevesinje.