Uspješno završen 12. saziv Likovne kolonije „Gacko – Klinje 2019“

Fundus JU „Kulturno – sportski centar“ Gacko postao je bogatiji za 24 slike nastale na ovogodišenjem, dvanaestom po redu sazivu Likovne kolonije „Gacko – Klinje 2019“, koji je trajao od 1. do 6. avgusta. Sjajan epilog druženja i plodnog rada 11 umjetnika koji su i ove godine likovna djela stvarali u ambijentu Nacionalnog parka Sutjeska.

Selektor i učesnik kolonije i ove godine bila je umjetnica iz Gacka, Tanja Pikula, a organizatori su se potrudili da svim učesnicima obezbijede dobre uslove za rad.

„Kolonija je bila jako uspješna, i vrlo smo ponosni na rezultate rada ovogodišnjih učesnika. Ove godine ugostili smo dobro poznate umjetnike iz regiona koji nam se rado vraćaju, ali i neke nove koji su prvi put sa nama. Ulja na platnu, akvarel, akrilik, neke su od tehnika koje su bile zatupljene na ovogodišnjem sazivu. Imali smo i umjetnike koji su napravili sjajne crteže. Potrudili smo se da budemo dobri domaćini i da obezbijedimo kvalitetna platna, boje i sve što je bilo potrebno za rad“, u ime organizatora istakla je Jelena Glogovac Savić, koja je bila i jedan od učesnika kolonije.

Gatačka publika već po tradiciji djela sa ovogodišnjeg saziva imaće priliku da pogleda u okviru manifestacije Ćorovićevi susreti – Naučni skup istoričara, koja je na programu u septembru.

Kreativnost i umjetnički izraz na ovogodišnjem sazivu podijelili su Snježana Domazet, Sonja Đurović, Ognjen Tepavčević, Dragan Batinić, Mišo Vemić, Pavle Rističević, Dragan Bartula, Dejan Mandić, Dejan Trajković, Tanja Pikula i Jelena Glogovac Savić.

Izložba sa prethodnog saziva Likovne kolonije trenutno se nalazi u galeriji Doma kulture u Gacku, a kako kažu u KSC, 5. septembra se seli u Doboj u njihovu gradsku galeriju, koja će jesenju polu sezonu otvoriti radovima Likovne kolonije „Gacko – Klinje 2018“.