U Gacku obilježen Dan Republike Srpske

Svetom liturgijom, molitvom i odavanjem počasti onima koji su je stvorili, danas je u Gacku obilježen 9. januar – Dan Republike Srpske. Delegacija Opštine Gacko i Opštinske boračke organizacije posjetila je Spomen sobu, gdje su zapaljene svijeće poginulim borcima, a potom je položeno i cvijeće na centralno spomen obilježje – Kruna gatačkim junacima.

„Danas smo se ovdje okupili da proslavimo Dan Republike i da odamo počast onima koji su najzaslužniji što danas postoji, a to su borci koji su svoje živote ugradili u temelje Republike Srpske“, rekao je zamjenik načelnika opštine Gacko, Radoica Antunović, čestitajući svim građanima Dan Republike.

Predsjednik Boračke organizacije Gacko, Milisav Koprivica, rekao je da je ovo sjećanje na one koji su dali najveću žrtvu za stvaranje Republike.

„Počast smo odali molitvom, kako i dolikuje i kako smo u mogućnosti mi ovdje na lokalnom nivou. Republiku Srpsku nećemo očuvati samo riječima, nego i djelima. To znači da u svakodnevnom životu postupamo i radimo na dostojanstven način, kao da nas vide naši poginuli borci kojima mnogo dugujemo“, rekao je Koprivica.

Koprivica se zahvalio svima koji su prisustvovali današnjem obilježavanju i pozvao sve kako bi proslavu rođenja Republike idućih godina učinili još masovnijom i dostojanstvenijom.