Strijelci „Mladosti“ na Prvenstvu BiH u Zenici

Prvenstvo BiH u streljaštvu, za kategoriju seniora u obje konkurencije, održano je u nedelju 15. aprila u Zenici, po zvaničnom kalendaru takmičenja SS BiH. Za ovo najvažnije takmičenje u BiH članovi SK „Mladost“ iz Gacka su se spremali dugo i ozbiljno. Međutim, zbog određenih tehničkih problema, i pored prijavljene tri ekipe, na takmičenje je otišla ekipa seniorki sa trenerom Kluba i samo jedan takmičar na vazdušnoj pušci, od dvije muške ekipe.

U disciplini vazdušna puška za ekipni plasman seniorki, gađale su:

  1. Jelica Vuković sa pogođenih 597 krugova,
  2. Nikolina Todorović sa 594 krugova,
  3. Dajana Krstojević sa 577 krugova.

Ekipno su pogodile 1767 krugova i zauzele drugo mjesto. Prva je bila ekipa SK Sarajevo, a treće mjesto je pripalo SK Geofon iz Teslića. Na četvrtom je ekipa domaćina SK Zenice, a na petom ekipa SK Tešanj.

Jedini takmičar „Mladosti“ koji je gađao za seniore na ovom prvenstvu BiH, u disciplini vazdušna puška, je bio Milan Papović sa pogođenih 571 krug.

„Naše muške ekipe po rezultatima koji su postignuti na ovom prvenstvu i rezultatima koje oni postižu, imale su realne šanse da uđu među tri prvoplasirane ekipe i zabilježe najbolje ukupne klubske rezultate u seniorskoj kategoriji do sada. Rezultat koji su postigle naše takmičarke je novi rekord kluba, iako smo sigurni da će one već na narednom takmičenju pucati još bolje, jer sve imaju jače lične prosjeke. Jelica i Nikolina su već odavno prešle prosjek hica preko desetke, a i Dajana je blizu“, kaže trener Momir Vuković.

Naredni vikend SK „Mladost“ je domaćin Drugog kola susreta pionira Republike Srpske, koje je najjače i najbrojnije takmičenje za mlađe uzraste u RS, a čiji je pokretač Ministarstvo za porodicu, omladinu i sport RS.