Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Opština Gacko: Počelo potpisivanje Ugovora o stipendiranju

U sali Skupštine opštine Gacko, jutros od 09 časova počelo je potpisivanje Ugovora o stipendiranju 193 studenta, za 2018/2019. godinu, koje finansira Opština Gacko.

Prema riječima Milana Nikčevića, Stručnog saradnika za društvene djelatnosti, opština Gacko je rekorder po broju prijavljenih studenata, odnosno rekorder po broju studenata koji će biti stipendirani iz opštine Gacko. Za ove namjene iz budžeta biće izdvojeno 200 hiljada maraka.

„U ovoj godini bilo je prijavljeno 205 zahtjeva, a od toga je prošlo 193 studenta koji ispunjavaju uslove za dobijanje stipendija. Na taj broj imamo po posebnoj Odluci načelnika Opštine Gacko, stipendiranje đaka generacije, djeca poginulih i umrlih boraca“, istakao je Nikčević.

Prema konkursu koji je bio raspisan u oktobru, Opština je primila 205 zahtjeva studenata. Nakon obrade, utvrđeno je da od ukupnog broja uslove ispunjava 193 studenta.

Ugovore o stipendiranju umjesto studenata koji su odsutni, mogu potpisati članovi uže porodice, prvenstveno roditelji. Bez lične karte i dostavljenog žiro računa korisnika stipendije, potpisivanje ugovora neće biti moguće.

Potpisivanje ugovora danas će trajati do 15 časova, a biće nastavljeno i sutra u istom terminu (od 09 do 15 časova).

Podijelite vijest