Održana Javna rasprava o Nacrtu rebalansa budžeta opštine Gacko za 2019. godinu

U Sali skupštine Opštine, jutros u 10 časova održana je javna rasprava o Nacrtu rebalansa budžeta opštine Gacko za 2019. godinu.

Raspravi su prisustvovali predstavnici OŠ „Sveti Sava“ Gacko, SPKD „Prosvjeta“ i Narodne biblioteke, kao i odbornici Socijalističke partije.

Raspravu je otvorio načelnik Odjeljenja za privredu, finansije i društvene djelatnosti opštine Gacko, Dragan Papović. Budžetski korisnici iznijeli su zahtjeve za odobravanje dodatnih sredstava.

Konkretno, direktor Osnovne škole, Nikola Milinković, tražio je da se u rebalansu iznađu dodatna sredstva za kupovinu novog kotla za grijanje centralne škole u Gacku. Prema njegovim riječima, vrijednost ove investicije iznosila bi oko 25 hiljada maraka.

Predsjednik SPKD „Prosvjeta“ Gacko i novi direktor Narodne biblioteke, Radomir Vuković, naveo je da sredstva u iznosu od 20 hiljada maraka koja su do sada prebačena, nisu dovoljna za funkcionisanje ovog društva, te je predložio da se taj iznos poveća.

Na kraju javne rasprave, načelnik Odjeljenja za privredu, finansije i društvene djelatnosti, Dragan Papović, rekao je da će svi prijedlozi i sugestije biti razmotreni, te ukoliko se ne iznađu sredstva u rebalansu, biće planirana budžetom za narednu godinu.