Održan godišnji koncert KUD „Zelengora“ iz Gacka

U Domu kulture u Gacku, članovi KUD „Zelengora“ pred domaćom publikom godišnjim koncertom, sinoć su zaokružili svoj rad za ovu godinu. 

Šarolikim koreografijama i nošnjama, uz pomoć prijatelja KUD „Zora Hercegovine“ iz Bileće, ali i guslara Udruženja „Tešan Podrugović“ iz Gacka, potvrdili su po ko zna koji put da su jedni od rijetkih čuvara tradicije i običaja. Igre Pčinje, Centralne Srbije, Bosilengrada, Pastirske igre samo su jedan dio programa koji su svojim pokretima ispisali folkloraši starije, srednje, ali i one najmlađe grupe Zelengore.

Za svoj plodotvoran i uspješan rad, koji nerijetko pokazuju i po inostranstvu, veliku zahvalnost su iskazali prema Opštini Gacko, osnivaču i podršci od 1994. godine, od kada i postoji ovo društvo.

Pored poštovanja prema publici koja je i sinoć kao i uvijek podržala njihov rad, članovi Zelengore su se zahvalili i sugrađaninu Vukoti Govedarici i firmi MTel, koji su obezbijedili novčana sredstva za kupovinu nove nošnje. Za podršku u ovoj godini zahvalili su se i preduzeću Rudnik i TE Gacko, sindikatu ovog preduzeća, kao i preduzeću „Termograding“ iz Gacka.