Na prvenstvu BiH u kik – boksu članovi KBK „Tigar“ osvojili četiri zlatne i dvije bronzane medalje

Kik – boks klub „Tigar“ Gacko proteklog vikenda bio je domaćin državnog prvenstva u kik – boksu, a članovi ovog kluba proglašeni su za najbolje u svojim kategorijama i okitili se sa četiri zlatne i dvije bronzane medalje. Za najboljeg seniora proglašen je Milan Babić u disciplini K-1 do 75 kg. Najbolji junior prvenstva u disciplini lajt kontakt do 69 kg bio je Obren Kovačević. Matej Mučibabić osvojio je dvije zlatne medalje u disciplini lajt kontakt do 37 kg i K-1 do 37 kg, dok su bronzane medalje osvojili Aleksandar Milošević i Andrija Govedarica.

Trener domaćina prvenstva, Veselin Đuričić, zadovoljan je organizacijom takmičenja i konačnim plasmanom svojih takmičara.

„Naši momci su briljirali u svojim kategorijama, a publika je zaista dala veliku podršku sa tribina. Za Milana ovo je osma titula šampiona BiH u seniorskoj konkurenciji. Nema poraza u disciplinama lou kik i K-1, a večeras je porazio takmičara iz Bihaća, Rasima Alunovića, osvajača Evropskog kupa i višestrukog prvaka BiH. Matej je jedan izvrstan talenat, bio je prvi u svojoj kategoriji, ali je odlično odgovorio na izazov protivničkog takmičara koji je stariji kadet do 37 kg, te je i u toj konkurenciji, kojoj još po godinama ne pripada, uzeo zlato“, kaže Đuričić.

Ovo je bio treći dio državnog prvenstva BiH u disciplinama K-1 i lajt kontakt, koje je izborno za odlazak na Svjetsko i Evropsko prvenstvo. 

Takmičenje je okupilo 35 klubova sa ukupno 160 takmičara sa prostora BiH.

Generalni pokrovitelj manifestacije bila je opština Gacko.

Gacko je i prije četiri godine bilo domaćin državnog prvenstva u kik-boksu, a članovi „Tigra“ i tada su ostvarili dobre rezultate. U narednom periodu, kik-boks klub „Tigar“ se priprema za Svjetski kup koji će se u Riminiju održati sredinom juna, a tu su i pripreme za prvenstvo Balkana koje će se držati 25. juna u Sarajevu. Do tada najavljuju naporne treninge kako bi nastavili nizati medalje, koje već u velikom broju krase prostorije kluba.