JP „Komus“ Gacko: U toku akcija čišćenja snijega

Preduzeće „Komus“ i danas nastavlja sa akcijom čišćenja snijega. Trenutno se uklanja i odvozi snijeg sa glavne ulice, a radnici Komusa mašinski i ručno uklanjaju led  sa trotoara i ispred prilaza javnim ustanovama. Angažovane su dvije mašine, skip i bobket, a snijeg odvozi vozilo preduzeća „Antikorozija“ iz Gacka.

Prema riječima tehničkog direktora ovog preduzeća, Mila Vujuičića, radi se po prioritetima, mada i vanredne situacije uveliko utiču na dinamiku i tempo rada.

„Danas smo angažovani na čišćenju centra grada. Juče je posipan abrazivni materijal, pa je čišćenje samim tim danas koliko toliko olakšano. Angažovali smo vozilo Antikorozije koje snijeg odvozi van gradskog područja.  Danas ćemo u centru grada raditi koliko stignemo, s obzirom da ćemo vjerovatno vanredno da pređemo na čišćenje jednog seoskog groblja, a sutra prelazimo na naselje Burak“, kaže Vujičić.

Prilazi prema Domu zdravlja, Policijskoj stanici i Opštini su očišćeni, kao i školsko dvorište Osnovne škole „Sveti Sava“, gdje će raditi i narednih dana.

U Komusu apeluju na strpljenje, jer kako kažu, oni su tu da pruže adekvatnu uslugu građanima, ali isto tako očekuju dobru saradnju na obostranu korist.