30. kolo: FK „Mladost“ Gacko – FK „Famos“ Vojkovići 4:4

Utakmicom 30. kola završeno je prvenstvo Druge lige grupa „Istok“. Fudbaleri Mladosti  ugostili su drugoplasiranu ekipu FK „Famos“ iz Vojkovića. Ovo je bio i derbi ovog kola. Utakmica sa osam postignutih golova. Gosti su prvi došli u priliku za postuzanje pogodaka u četvrtom i sedmom minutu, ali nespretnost gostujućih igrača nije promijenila rezultat. U osmom minutu za vođstvo od 1:0 najbolji igrač Mladosti, Rajko Ćeranić, postiže prvi od svoja tri pogotka. Gostujuća ekipa preko Milinkovića u 21. minutu izjednačava rezultat na 1:1, da bi opet Ćeranić i Jokanović u 35. i 38. minutu povećali rezultat na 3:1 za domaćina.

U 42. minutu, nakon opravdano dosuđenog penala, Ćeranić postiže svoj treći pogodak za sigurno vođstvo od 4:1 što je bio rezultat prvog poluvremena. Kada je to malo ko očekivao, u drugom poluvremenu situacija ne terenu se mijenja što je rezultiralo postizanjem tri pogotka gostiju. Domaći igrači se nakon dobre igre u prvom poluvremenu povlače na svoju polovinu, što gosti koriste i kažnjavaju svojim pogocima preko Bjelice u 54. i 73. minutu i smanjuju rezultat na 4:3. Šanse se redaju na obje strane i gostujući igrač Koprivica u 83. minutu postiže četvrti pogodak za izjednačenje od 4:4. Neriješen rezultat je i najpravedniji ishod jedne dobre fudbalske predstave na terenu.

Strijelci: Ćeranić u osmom, 35. i 42. min, Jokanović u 38. min, za Mladost, Milinković u 21, Bjelica u 54. i 73. i Koprivica u 83. Min. za Famos.

Sudije: Rakić (Bijeljina) Makarić (Ugljevik) i Aćimović (Zvornik),

Žuti kartoni: Mrković i Ćeranić za Mladost.

Mladost je igrala u sastavu: Guzina, Bokić, Nikolić, (od 74. min Pejić), Koprivica Bratić, Mrković, Komnenić, Lozo, Jokanović, Vuković (od 56. min. Bjelogrlić), Ćeranić.

Nakon odigranih 30 kola i plasman u Prvu ligu RS ostvarila je ekipa FK „Sloga“ iz Gornjeg Crnjelova sa 75 bodova. Mladost je završila prvenstvo na osmom mjestu sa osvojenih 40 bodova.